ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Dokuz Eylül’lü gençler Küçükdenizi temizlediler

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 14.5.2012    

Dokuz Eylül’lü gençler Küçükdenizi temizlediler



Dokuz Eylül Üniversitesi Sualtı Topluluğu üyeleri 12 Mayıs 2012 Cumartesi günü Foça Küçükdeniz sahilinde “Foça Temiz Deniz 2012” projesi kapsamında deniz temizliği yaptı.

12’si kız 30 öğrenciden oluşan ekip 5 saatlik bir çalışma ile deniz diplerindeki kirliliğe dikkat çekmeye çalıştı. Türkiye’nin en temiz denizlerinden kabul edilen Foça’nın Küçükdeniz sahili restoranlar bölgesinden 4 dalgıç sahildeki arkadaşlarına yüzlerce kilo atık ve çöp çıkardı.

Çıkarılanlar arasında halı, cep telefonu, küçüklü büyüklü şemsiyeler, çuvallar, araba lastikleri, ayakkabılar, bardaklar, içki ve meşrubat şişe ve kutuları, iki adet bayrak ve kasalar dikkat çekti.



Çalışma sırasında bulunan kasa, kutu ve kovalarda deniz yıldızı, ahtapot, yengeç gibi türlerin yuva yaptığı ve yavrularını bıraktıkları görüldü. Gençler bu yavruları tek tek çıkararak tekrar denize bıraktılar.

Benzer çalışmaları daha önce Uludağ ve Kocaeli Üniversiteleri işbirliğiyle Marmara ve Ege denizlerinde de gerçekleştirdiklerini anlatan gençler; Dokuz Eylül Üniversitesi, Sağlık, Kültür ve Spor (SKS)Dairesi Başkanlığı ve Foça Belediyesi’nin araç, ekipman ve günlük ihtiyaç destekleri için teşekkür ettiler.

Amaçlarının sualtı ve ve kıyıları temizlemekten çok bireyleri bilinçlendirmek olduğunu belirten Dokuz Eylül Üniversitesi Sualtı Sporları Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi Alper Demirhan çalışmalarıyla öncelikle gençleri ve çocukları hedef aldıklarını söyledi. Alper Demirhan; “Çalışmalarımızı izlemek ve buradaki kirliliği görmek üzere buraya çocuklar da geldi. Bunu çok önemsiyoruz. Çünkü bizden sonra bu mücadeleyi onlar sürdürecek. Denizlerin temizlenmesine ve temiz kalmasına katkı sağlayacaklar. Şu anda burada bulunan insanların ve çocukların bile bu kirliliği görmesini projemizin amacına ulaştığı şeklinde değerlendiriyoruz. Bu çalışmayı birkaç ayda bir tekrarlamayı planlıyor ve her seferinde daha temiz bir denizle karşılaşmayı diliyoruz” dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2651
Okunma: 2651












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)