ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Yeni başkandan yeni yaklaşımlar

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 11.5.2012    

Yeni başkandan yeni yaklaşımlar



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir'in Foça İlçe Başkanlığı’na iki dönem aradan sonra tekrar seçilen Osman Mert basın mensuplarını kahvaltılı bir sohbette ağırladı.

9 Mayıs 2012 Çarşamba günü Foça Menendi Kafe’deki buluşmaya yerel Foça Press, Demokrat Foça, Foça Gazete, bölgesel Yeni Asır gazete ve haber portalları ile ulusal basından Doğan Haber Ajansı, Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı temsilcileri katıldı.

Osman Mert; koltuk meraklısı olmadığını ancak 20 yıla yaklaşan siyasi geçmişinin verdiği tecrübe ve siyaset anlayışıyla zorunluluk hasıl olduğunu düşünerek göreve tekrar talip olduğunu dile getirdi. Foça’nın, bölgenin ve ülkenin sorunlarının giderek büyüdüğünü belirten Mert, turizmden spora, işsizlikten esnaf problemlerine, parti içi gelişmelerden termik santrallerin kurulmasına kadar pek çok konuda fikirlerini ve bundan sonraki yaklaşımlarının nasıl olacağı konularında açıklamalar yaptı.



Bir kişinin birden fazla makamı işgal etmesinin yanlışlığına değinen Mert; “Ben artık CHP Foça ilçe başkanıyım. Seçildiğim gün partimin il delegeliğinden derhal istifa ettim. 11 Mayıs 2012 günkü ilk toplantıda da Belediye Meclis üyeliğinden istifa edeceğim. İlk amacım Foça’da siyasi görüşü ne olursa olsun herkesin birbirini gördüğünde selam vermesi, oturup konuşması, sorunlarını anlatması, anlaşamasa da bunları ortaya koymasını sağlayıcı bir ortam yaratmaktır. Diyalog ortamını sağlamaktır.

Foça’nın her metrekaresini bir değer haline getirmek bizim görevimiz. Buna sadece ilçe merkezi değil Yenifoça, Bağarası, Gerenköy, Kozbeyli gibi her yöremizi katmamız gerekli.

Foça’nın nüfusunun azaldığı gibi bir konu var ki bunu kabul edemiyorum. Foça’nın enteresan bir demografik yapısı var. Bir bölümü atamayla gelen, bir bölümü periyodik olarak değişen ve sayıları binlerce olan asker nüfusumuz var. Burada yaşayan, hizmet alan, Foça’nın olanaklarından yararlanan bu kişilerin nüfus kayıtları Foça’da olmadığı için, olanlar da atandıklarında kayıtlarını taşıdıkları için Foça’nın nüfusu son sayımda 8000 kişi eksilmiş görünüyor. Buda genel bütçeden gönderilecek paydan, yapılacak projelere kadar her şeyde ilçemizi olumsuz etkiliyor. Buna da bir çözüm bulmamız gerekiyor.

Termik Santral projeleri turizmimiz açısından son derece zararlı. Dünya harikası bir bölgeye bu nedenle yatırımcı gelmeye çekiniyor.

İnancın Allah ile kul arasında bir konu olduğunu düşünüyorum. Kişisel inanç konusunu konuşmayı uygun bulmuyorum. Ancak; cami yapımı gibi konuların vatandaşlar tarafından, sivil toplum örgütleri tarafından, kent konseyi mensupları tarafından konuşulmasını temenni ederim. Yeni bir Cami’nin ihtiyaç olduğuna karar verilmesi halinde en büyük destekçilerden biri de ben olurum.

Birinci derecede görevimiz Foça’nın sorunlarına, Foça halkının, gençlerinin sorunlarına el koymaktır. Bundan sonraki dönemde Foça spor kulübümüzde de yöre gençlerimizin ağırlıkta olduğu bir yapılanmaya gideceğiz.

Kavgayı gürültüyü partimizin kapısından dışarı attık. Ne kendi içimizde, ne diğer partilerin mensuplarıyla bir kavgamız olmayacak. Memleketimize, kentimize sahip çıkma projeleriyle herkesle el ele, kol kola 2014 seçimlerine hazırlanacağız. ” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2338
Okunma: 2338












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)