ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Vakıfları anlattılar bilgisayar kazandılar

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 9.5.2012    

Vakıfları anlattılar bilgisayar kazandılar



Vakıflar Haftası etkinlikleri kapsamında Foça Milli Eğitim Müdürlüğü ile Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı işbirliğiyle düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi.

“Vakıfların Ülkemiz İçin, Reha Necla Midilli Vakfının Yöremiz İçin Önemi” konulu yarışma Foça İlçesinde bulunan ilköğretim okullarının 6-7-8 sınıfları ile lise öğrencileri arasında ayrı ayrı düzenlendi.

2 Mayıs 2012 tarihine kadar okul müdürlüklerine teslim edilen kompozisyonlar bir komisyon tarafından değerlendirildi ve ödüle layık görülen isimler belirlendi.



7 Mayıs 2012 Pazartesi günü 14.30’da Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Reha – Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi kurucusu hayırsever işadamı Reha Midilli, Foça Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, Belediye Meclis üyesi ve Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Haydar Çelebi, vakıf mütevelli heyeti üyesi ve basın sözcüsü Yazar Recep Bozkurt, Foça’da bulunan okulların idarecileri, öğrenciler ve aileler katıldı.

Törende bir konuşma yapan hayırsever işadamı Reha Midilli vakıfların sosyal hayattaki önemine vurgu yaparak “Vakıf eserlerimizin amaçları doğrultusunda her gün yeni bir başarıya imza atarak hizmetlerini arttırmasından büyük mutluluk duyuyorum.” dedi.

Vakıfların önemi ve hizmetleriyle, toplum tarafından bilinen vakıfların kısa tanıtımlarını içeren “Dünden Bugüne Vakıflar” başlıklı sunumda sıra Reha Necla Midili Vakfı’na geldiğinde salonda bulunanlar kalkarak bu bölümü alkışlarla ayakta izlediler.

Foça Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız; geleneğimizde vakıfların çok önemli bir yeri olduğunu ve vakıfların öneminin öğrenciler ve toplum tarafından anlaşılmasına katkıda bulunmak amacıyla böyle bir yarışma düzenlediklerini belirtti.

Celal Yıldız; “Reha Necla Midilli Vakfı’nın eğitimden sağlığa, sosyal tesislerden, kültür merkezlerine pek çok hizmeti var. Buraya üniversite, liseler, ilköğretim okulları, sağlık ocağı, hastane, huzurevi gibi sayısız tesis kazandırmış. Karşılıksız burslarla desteklediği öğrenciler var. Yanı başımızdaki bu vakfın öğrenciler ve herkes tarafından bilinmesini istedik. Bu amaçla Vakıflar Haftası’nı fırsat bildik. Bugün burada verilen ödülleri de vakıf temin etti. Kurucumuz Reha Midili ve tüm vakıf yetkililerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışmada kategorilerinde birinci olan Bağarası Cemil Midilli İlköğretim Okulu’ndan Serpil Çetin ve Reha Midilli Anadolu Lisesi’nden Tuğba Demirci’ye birer dizüstü bilgisayar, ikinci olan Necla Midilli Merkez İlköğretim Okulu’ndan Sıdıka Elsıkma ve Reha Midilli Anadolu Lisesi’nden Ece Kapan’a birer tablet bilgisayar, üçüncü olan Necla Midilli Merkez İlköğretim Okulu’ndan Senem Baba ve Reha Midilli Anadolu Lisesi’nden Buse Acet’e birer kitap seti hediye edildi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2551
Okunma: 2551












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)