ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foçalı Filiz’in hayali gerçek oldu

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 6.5.2012    

Foçalı Filiz’in hayali gerçek oldu



Foçalı ilköğretim 7. sınıf öğrencisi Filiz Tırnova’nın yazar Canan Tan’la tanışmak ve sohbet etmek hayali gerçek oldu. Yazar Canan Tan 2 Mayıs 2012 Çarşamba günü Foça’ya gelerek hem dilekte bulunan Filiz, hem de okulun diğer öğrencileriyle buluştu, sohbet etti.

Foça Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız; Foça Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle “Hayaldi Gerçek Oldu” adlı bir proje başlattıklarını, bu proje kapsamında öğrencilerin dileklerini Mart 2012 ayı içinde mektup şeklinde aldıklarını açıkladı. İlçede bulunan tüm okullarda öksüz, yetim veya sosyal güvencesi olmayan öğrencilere gerçekleşmesini istedikleri hayallerini sorduklarını belirten Yıldız bir komisyonun bu mektupları değerlendirdiğini ve gerçekleştirmek için çalıştığını anlattı. Yıldız; “Amacımız bu çocuklara yalnız olmadıklarını, devletin kurumlarının yanlarında olduğunu hissettirmek, gerçekleştirilebilecek nitelikteki hayallerini hayata geçirerek onları mutlu etmektir. Bu kapsam da bir öğrencimiz Çanakkale’yi görmek istedi. Bu ay içinde onunda dileğini yerine getireceğiz. Filiz kızımız, kendisinin de yazdığını ifade ederek yazar Canan Tan ile sohbet etmek istedi. Yayınevi aracılığıyla yazarımıza ulaştık ve herkesten habersiz sınıfa geldik. Çocuğumuzun yüzündeki şaşkınlık ve mutluluk bizi de çok mutlu etti. Diğer çocuklarımızın dileklerini de olanaklar ölçüsünde gerçekleştirmeye çalışacağız.” dedi.

Foça Kaymakamı Adem Arslan ve Foça Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız’ın da hazır bulunduğu buluşma da Yazar Canan Tan, Filiz Tırnova ve öğrencilerle sohbet etti. Özgeçmişi ve kitapları hakkında bilgi veren Tan, bir çocuğun “okumayı sevmiyorum, ne yapsam olmuyor, bu konuda ne önerirsiniz” şeklindeki soruya, ilgi duyduğu, sevdiği konularla ilgili konularla başlayarak bu alışkanlığı elde edebileceği cevabını verdi.



Canan Tan’a sohbet sonrası kendisine verilen çiçeğe teşekkür etti. Yazarlık konusunda Filiz Tırnova’ya yardımcı olmak istediğini, onunla buluşmaktan ve kendisi için dilenen böyle bir hayalden çok mutlu olduğunu söyledi.

Tan; Bana bu projeden bahsettiklerinde çok sevindim. Milli Eğitim Müdürü ve Okul Müdürümüzle görüştük. Büyük memnuniyetle geleceğimi söyledi. Bu kızımızı bende çok tanımak istedim. Diğer öğrencilerle de çok güzel iletişimim oldu. Bu tür hayallerin dile getirilmesi de, elden geldiğince yerine getirilmesi de çok güzel bir şey. Kaymakam beye, Milli Eğitim Müdürümüze, okul müdür ve öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum. Foça’ya gelip gittikçe yöreyle ilgili birikimlerim de arttı. Bu birikim bundan sonraki eserlerime de yansıyacak sanıyorum.” dedi.

Hayalinin gerçek olmasını büyük sevinçle yaşadığını anlatan Filiz Tırnova ise; “ Bana böyle bir projeden bahsettiklerinde aklıma ilk gelen şey buydu. Yazdım. Olur mu olmaz mı bilemiyordum. Bir gün kaymakamlıktan telefonla arandım ve bu buluşmanın gerçek olabileceğini söylediler. Bugünde gerçek oldu. Benim için büyük sürpriz oldu. Hala çok şaşkınım. Bu projeyi gerçekleştirdikleri için çok teşekkür ederim. Bu benim tek hayalimdi.” dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2625
Okunma: 2625












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)