ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
"Kiloları protesto ettiler”

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 2.5.2012    

"Kiloları protesto ettiler”



Foça Kaymakamlığı ve Foça İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen; “Sağlık İçin Birlikte Yürüyelim” etkinliği 28 Nisan 2012 Cumartesi günü gerçekleştirildi.

Saat 10.00’da Demokrasi Meydanı’nda toplanan her yaştan ve her kesimden 200 dolayında kişi yapılan kısa konuşmaların ardından yürüyüşe geçti. İlköğretim ve lise öğrencilerinin çoğunlukta olduğu etkinliğe Foça Sağlık Grup Müdürü Tamer Büyüksağış, Gençlik, Spor İlçe Müdürü Erkan Atik, Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürü Emel Ak, Liman Başkanı Cihan Duman, Foça Belediye Meclis Üyesi Ali Haydar Çelebi, Belediye çalışanları, öğretmenler ile esnaf ve vatandaşlar da katılarak destek verdiler.



Küçükdeniz Aşıklar Caddesi, Beşkapılar Kalesi, Foklu Meydan ve Büyükdeniz sahili boyunca devam eden yürüyüş sırasında ‘‘Obeziteye Dikkat””Obeziteye Hayır””Yaşamına Hareket Kat, Adım At’’”Ispanak, Pırasa, Lahana Sağlık Onlarda””Sebze Meyve Yiyoruz Sağlıklı Yaşıyoruz””Hamburgerle Olmaz, Patatese Hayır” “Mutluluk Harekette””Gencim Güzelim Obeziteyi Ezerim” şeklinde sloganlar atıldı.

Karakum Plajı’nda biten yürüyüş sonrası Antrenör Yusuf Bakırlı tarafından (stretching) rahatlama hareketleri yaptırılan katılımcılara sosyal tesislerde Foça dağlarından toplanmış taze karabaş otu çayı ikram edildi.

Bu yürüyüşü neden yaptıkları hakkında sorulan sorulara miniklerin verdiği “Kiloları Protesto Ediyoruz” şeklindeki cevaplar katılımcıları güldürdü.

Foça İlçe Sağlık Grup Müdürü Dr. Tamer Büyüksağış obeziteye dikkat çekmek ve gençlerde bu konuda bilinç yaratmak amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini belirterek Foça Kaymakamlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın konuya ilişkin çalışmaları kapsamında benzer etkinlikler yapmaya devam edeceklerini söyledi. Büyüksağış; “ obezite dünyanın olduğu gibi Türkiye’nin de büyük sorunu. Obezite pek çok hastalığın giriş kapısı ve davetiyesi. Buna engel olmak için yaşama hareket katmak gerektiğini düşünüyoruz. Sağlık Bakanlığı’mız da bu konuyla mücadele edebilmek için büyük bir program hazırladı. Bizde bu program kapsamında ilçemizde hep beraber yürüyelim, hareket edelim, sağlık için adım atalım istedik. Öncelikle yeni yetişmekte olan gençler büyük oranla aramızda oldu. Amacımız hareketliliğin yaşam biçimi haline gelmesi. Halkımıza bunu benimsetmek için bu tür aktivitelere devam edeceğiz. Herkese sağlıklı yaşam için yürüyelim diyorum” dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2342
Okunma: 2342












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)