ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Emektar balıkçı kalbine yenik düştü

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 27.4.2012    

Emektar balıkçı kalbine yenik düştü



İzmir’in Foça ilçesinde emektar balıkçı Fenni Sabancı (77), balıktan dönüşünde karaya çıkarken geçirdiği rahatsızlık sonrası denize düşerek hayatını kaybetti.

Görgü tanıklarının ifadesine göre; 24 Nisan 2012 sabahı erken saatlerde Berkay 1 adlı teknesiyle balığa çıkan Fenni Sabancı saat 10.00 dolayında limana döndü. Küçükdeniz sahilindeki restoranlar önünde kendisine ait bağlama yerine teknesini bağladıktan sonra sahile çıkmak istedi. Bu sırada fenalaştığı ve denize düştüğü görüldü. Çevrede bulunanların bağırışları üzerine, o sırada bir kafeteryada oturan Foça Eski Belediye Başkanı Serdar Mersin denize atladı. Denizde yüzükoyun durumdaki Sabancı’yı vatandaşlarında yardımıyla karaya çıkardı. Çevredekiler olayı hemen 112 acil servisine bildirdi. Bu arada bazı vatandaşlar da 200 metre mesafedeki Foça Devlet Hastanesi’ne koşarak, acil servis doktorunun olay yerine gelip müdahale etmesini istediler. Nöbetçi doktor hastalar nedeniyle servisi terk edemeyeceğini söyleyince, hastaneden bir sedye alarak olay yerine döndüler. 112 acil ambulansının da gelmemesi üzerine Sabancı’yı sedye ile hastaneye götürdüler.

Sabancı, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kalp krizi nedeniyle fenalaştığı sanılan Sabancı’nın kesin ölüm nedeni hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.

112 acil ambulansının olay yerine geç geldiğini iddia ederek duruma tepki gösteren Foçalı balıkçılar, “Foça gibi küçük bir kasabanın merkezindeki bir olaya acil ambulansının yetişememesini protesto ediyoruz. Ayrıca, olay yerine 200 metre mesafedeki hastaneden ısrarla çağırmamıza rağmen ilk müdahale için hiçbir sağlık görevlisinin gelmemesini üzüntü ile karşıladık. Belki zamanında müdahale edilmiş olsaydı balıkçı ağbimiz yaşıyor olacaktı” dediler.



Hastane önüne toplanan Sabancı’nın meslektaşları ve yakınları ölüm haberini alınca gözyaşlarına boğuldu.

Olay üzerine hastaneye gelen Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Sabancı’nın yakınlarını ve arkadaşlarını teselli etmeye çalıştı.

Foça Belediyesi tarafından Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen ve aynı saatlerde başlaması gereken çocuk şenlikleri, ailesinin ve balıkçılık camiasının acısı dolayısıyla Reha Midilli Kültür Merkezi’nde kapalı alana alındı.

Seyfi GÜL







Okunma: 2267
Okunma: 2267












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)