ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
İzmir Kent Konseyleri Birliği Foça’da toplandı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 27.4.2012    

İzmir Kent Konseyleri Birliği Foça’da toplandı



İzmir Kent Konseyleri Birliği 18.Olağan toplantısını 25 Nisan 2012 Çarşamba günü Foça’da yaptı.

Foça, Aliağa, Balçova, Bayraklı, Bornova, Konak, Karabağlar, Menemen, Narlıdere, Ödemiş, Seferihisar ve Urla kent konseyleri Başkan, Genel Sekreter ve Gençlik Meclisi başkanlarının katıldığı toplantı Foça Belediyesi Yeni Plaj Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Dönem sözcüsü Aliağa Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın açış konuşmalarıyla başlayan toplantı Foça Kent Konseyi’nin kuruluşundan itibaren gerçekleştirdiği faaliyetlerin anlatıldığı sunumla devam etti.

17. Birlik Toplantısı’nda alınan kararlar değerlendirildi, milletvekili izleme komitesi oluşturuldu.

Ağırlıklı olarak Aliağa’da kurulması planlanan termik santrallerin durumlarının ele alındığı toplantıda Kent Konseyleri olarak termik santral karşıtı eylemlere destek olunması kararlaştırıldı. Bu amaçla konsey üyeleri 26 Nisan 2012 tarihinde Petrokokla çalışacak santralin ÇED raporu alamaması ve 6 Mayıs 2012 tarihinde termik santraller kurulmaması için Aliağa’da yapılacak eylemlere katılma kararı alındı.

Yeni bir yıllık dönem için yapılan seçimlerde Dönem Sözcülüğü’ne Konak Kent Konseyi Başkanı Yrd.Doç. Dr. Metin Erten, Genel Sekreterliğe Menemen Kent Konseyi Başkanı Av. Bahadır İnanlı, yürütme kuruluna Bornova Kent Konseyi Başkanı Ferdan Çiftçi, Bayraklı Kent Konseyi Başkanı Ali Çelik, Narlıdere Kent Konseyi Başkanı Halil Serbeş, Karabağlar Kent Konseyi Genel Sekreteri Salim Çetin ve Urla Kent Konseyi Genel Sekreteri Ferhan Erim seçildiler.

Yeni yürütme kurulunun mayıs ayı içinde yapacağı ilk toplantıda birliğin bundan sonraki toplantısının yeri ve zamanının belirleneceği açıklandı.

Kent Konseyleri Birliği ve Gençlik meclisleri sonuç bildirgesi konusunda yapılan değerlendirmelerle sona eren toplantının ardından üyeler şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezdiler. Tekne turuyla devam eden gezi programından sonra akşam da Foça Belediye Başkanı’nın verdiği yemeğe katıldılar.

Seyfi GÜL







Okunma: 2289
Okunma: 2289












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)