ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’da coşkulu 23 Nisan kutlamaları

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 23.4.2012    

Foça’da coşkulu 23 Nisan kutlamaları



23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Foça’da coşkulu törenlerle kutlandı. Sabah Atatürk anıtına çelenkler konmasıyla başlayan kutlamalar Foça 11 Eylül Stadı’nda devam etti.
Foça Kaymakamı Adem Arslan, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ata Kalkan, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ile tüm Foça protokolünün hazır bulunduğu törenleri 5000’e yakın kişi tribünleri ve stad çevresini tıklım tıklım doldurarak izledi.

Foça Kaymakamı Adem Arslan’ın izleyici ve çocukların bayramını kutlamasıyla başlayan stadtaki törenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız’ın konuşmasıyla sürdü. Celal Yıldız; Cumhuriyet’in çok zor koşullarda kurulduğunu ve Türk halkının tarihinden utanacak hiçbir şeyi olmadığını söyledi. Yıldız; Yarın 24 Nisan. Türk Ulusunu karalamak isteyen bazı ülkeler, faaliyetleriyle yine ortaya çıkacaklar. Ancak tertemiz ve kahramanlıklarla dolu Türk tarihinin utanılacak hiçbir sayfası yoktur.” dedi.



Andımız’ın okunması, şiirler ve konuşmaların ardından ilçede düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmaları ile kurumlar arası Kaymakamlık Kupası Voleybol turnuvasında ilk üç dereceye giren Milli Eğitim Müdürlüğü, Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Foça Belediyespor takımlarının armağanları ve kupaları verildi.

Karadeniz, Kafkas folklor ekiplerinin gösterilerinin ardından boru trampet takımının çaldığı marşlar eşliğinde resmi geçit töreni yapıldı.



Son bölümde; Foça, Yenifoça, Bağarası, Yeni Bağarası ve Gerenköy İlköğretim Okulu öğrencilerinin, “Türk’ün Ateşle İmtihanı”, “Anadolu”, “Özgürlüğün Coşkusu”, “Dünya Barışı”, “Işıl Işıl Türkiye” “Tek Vatan Türkiye” adlı bölümlerden oluşan görsel şovları izlendi.

Tören coşkulu alkışlarla sona erdi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2538
Okunma: 2538












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)