ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Depremzedeler okuma yazma öğrendiler - takı sergisi açtılar

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 13.4.2012    

Depremzedeler okuma yazma öğrendiler - takı sergisi açtılar



Gençlik ve Spor il Müdürlüğü’nün Foça Su Sporları Merkezi’nde misafir edilen Vanlı depremzedelere meslek edindirme amacıyla açılan takı kursu sergiyle taçlandırıldı. Takı kursunu bitirenlerle, aynı merkezde açılan okuma-yazma kursunda başarılı olan 8 kadına belgeleri sergi açılışında düzenlenen törenle verildi.

Foça Kaymakamı Adem Arslan, Garnizon Komutanı Vekili Kd.Albay İbrahim Gülpınar, Foça Belediye Meclis Üyesi Ayla Aksoy, Emniyet Müdürü Erhan Zeren, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Mehmet Recep, Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, Gençlik Spor İlçe Müdürü Erkan Atik, ilçede görev yapan diğer daire müdürleri, depremzedeler ve Foçalı vatandaşların hazır bulunduğu açılışta aralarında depremzede çocuklarında bulunduğu folklor ekipleri halk oyunlarından örnekler verdiler.


Sergi açılış kurdelesi okuma yazma kursunu başarıyla bitiren 64 yaşındaki Emine Yıldız tarafından alkışlar arasında kesildi.

Foça Kaymakamlığı koordinesinde Foça Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce açılan kurslar 10 Aralık 2011 -13 Nisan 2012 tarihleri arasında devam etti. Ders araç ve gereçleri ile kurs malzemeleri Foça Kaymakamlığı’nca temin edildi. Necla Midilli Merkez İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Gültekin Yeşilbaş Cumartesi ve Pazar günleri gönüllü olarak Su Sporları Merkezi’ne gelerek okuma yazma dersi verdi.

Foça Kaymakamı Adem Arslan; depremzedeleri sadece barındırmak değil, hem yöre halkıyla kaynaştırmak, hem de bundan sonraki yaşamlarına hazırlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Arslan; ”Vanlı kardeşlerimizi burada misafir etmekten mutlu, ama böyle bir afetten dolayı ağırlamaktan hüzünlüyüz. Böyle felaketleri hiç kimsenin yaşamamasını diliyoruz. Burada bulundukları süre içinde onlara sosyal etkinliklerle ve çeşitli faaliyetlerle katkı yapmaya çalıştık. Burada sergilenenler onlara birer meslek kazandırmanın çok güzel örnekleri. Temin ettiğimiz malzemeleri işlediler, İşkur’dan kurs günleri 15 tl.lik bir maddi destek sağladılar. Ürettikleri takıların satışından elde edilecek gelir de kendilerinin olacak. Hem boş zamanlarını değerlendirdiler, hem de belge alarak meslek edindiler. Diğer kursumuzda 26 ile 64 yaşları arasında 8 kadın kursiyer, okuma-yazma öğrendi. Onlarda belgelerini aldılar. Şimdi gördüklerinde teşekkür ediyorlar, “Korkmadan çarşıya çıkıyoruz, yolda tabelaları okuyabiliyoruz, nereye gittiğimizi biliyoruz, televizyondaki yazıları anlıyoruz, kitaplara gazetelere bakıyoruz” diyorlar. Bizler de onların yüzündeki mutluluğu görüp mutlu oluyoruz. Hepsini tebrik ediyorum” dedi.

Depremzedelerin kursta ve sonrasında ürettiği takıların Foça'da açılacak standlarda satışa sunulacağı öğrenildi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2557
Okunma: 2557












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)