ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Türkiye’yle aynı anda kitap okudular

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 27.3.2012    

Türkiye’yle aynı anda kitap okudular



Her yıl Mart ayının son Pazartesi günü başlayan Kütüphane Haftası dolayısıyla 26 Mart 2012 günü ülke çapında düzenlenen kitap okuma etkinliğine Foçalılar da katıldı.

Foça Kent Konseyi Eğitim, Kültür ve Sanat Meclisi’nce düzenlenen etkinlikte 50 dolayında Foçalı 12.00 -12.30 saatleri arasında kitap okudu. Büyükdeniz Aşıklar Caddesi üzerindeki Anfi Kafe’de kitap okuyanlara Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Foça Kent Konseyi Başkanı Orhan Gürer de katılarak destek verdiler.

Gurup kitap okurken çevrede bulunan kedilerin izlemesi, çiçekler arasında dolanan bir kaplumbağanın önüne kitap konularak okur gibi yapılması ilginç görüntüler oluşturdu. Katılımcılar “Kedilerle kaplumbağalar bile kitap okuyor. Bazı insanlara örnek oluyor” esprileri yaptılar.



Foça Kent Konseyi Eğitim, Kültür ve Sanat Meclisi Başkanı Nuray Çiloğlu, kentte kurulu Kitap Kulübü ile bu tür faaliyetlerde önceden de bulunduklarını, bugünkü etkinliğin Türkiye’nin 81 ili ve ilçelerinde insanların aynı anda kitap okumaları yönüyle önemli olduğunu söyledi.

Nuray Çiloğlu; ”Ankara Edebiyatçılar Derneği ile Kütüphaneciler Derneği’nin çağrısıyla bir araya geldik. Bahar havasında Ege’nin güneşinin aydınlığı ve sıcaklığında kitaplarımızı açtık. Ülke insanlarımızla birlikte bu etkinliğe ortak olduk. Kütüphane Haftası’nda Çarşamba ve Cuma günü de aynı saatlerde bir araya gelerek kitap okuyacağız. Daha sonra yıl boyunca bu faaliyeti haftada bir gün olmak üzere devam ettireceğiz. Sayımız gün geçtikçe artıyor. Aramıza özellikle gençler başta olmak üzere her yaştan okuyucuları katarak çoğalıyoruz, kaybolmaya yüz tutan bir alışkanlığı hep birlikte yeniden kazanıyoruz.” dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2361
Okunma: 2361












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)