ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Kocaoğlu “Yeryüzü Pazarı”nda

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 27.3.2012    

Kocaoğlu “Yeryüzü Pazarı”nda



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yeryüzü Pazarı olarak ilan edilen Foça Yerel Pazarı’nı ziyaret etti. Pazar, güne özel olarak düzenlenen etkinliklerle doldu taştı.
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın da bulunduğu ziyaret sırasında halk Kocaoğlu’na büyük ilgi ve sevgi gösterdi.

BALIK-EKMEK DAĞITILDI

Uluslararası Slow Food Hareketi yetkilileri tarafından yapılan incelemeler sonucu Dünyanın 28.nci Yeryüzü Pazarı ilan edilen Foça Yerel Pazar’ında bu hafta ziyaretçilere Balık-Ekmek dağıtıldı. Foça Belediyesi’nin katkılarıyla temin edilen 700 kilogram sardalya, mangallarda pişirilerek konuklara ve pazar alışverişine gelenlere ikram edildi.



Uzun kuyrukların oluştuğu pazaryerinde sürekli alışveriş için gelenlere Gerenköylü bayanların diktiği bez pazar torbaları da hediye edildi.

Tezgahları tek tek gezen, aynı zamanda üreticide olan satıcılarla sohbet eden Kocaoğlu çiçek dışında verilen hediyeleri kabul etmedi. “Evde hanım yok” diyerek hazırlanan sebzeleri almayan Büyük Başkan, doğadan toplanan mantarlarla yapılan kızartmadan ve bayanların evde yaptıkları böreklerden tattı. El emeği ürünlerini pazarlayanlarla ve Balık – ekmek yapanlarla konuşan Kocaoğlu bazı vatandaşların isteğini kırmayarak sorunlarını dinledi, fotoğraf çektirdi.

KOCAOĞLU FOÇA ZEYTİNDALI ÜYESİ OLDU

Form doldurarak Foça Zeytindalı grubunun üyesi olan Aziz Kocaoğlu, Slow Food Foça Zeytindalı Lideri Gül Girişmen’in pazarın İzmir’de bir reklam panosunda tanıtımını yapmak için yer isteğini değerlendireceklerini söyledi.



Kocaoğlu ; “Bostanlıda organik pazarı kurduk. Mükemmel çalışıyor. Diğer pazarlar konusunda da ilçe belediyelerimizle çalışmalarımız var. Burada Yeryüzü Pazarı’mız var. O da mükemmel. Tek kelimeyle harika bir pazar. Bu pazarın gereksinim duyacağı her konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak destek olacağız. Pazarın kurulmasında, işleyişinde ve tanıtımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Onları kutluyorum. İnsanların Foça’ya gelmek için artık yeni bir nedenleri var” dedi.

HAYVANLAR İÇİN BAĞIŞ YAPTI

Pazar ziyaretinin ardından Foça çarşısını gezen Kocaoğlu esnafla sohbet etti. Kafelerde oturanların alkışlarıyla Demokrasi Meydanı’na gelen Başkan, burada Hayvanlara Yardım Derneği’nin standına uğradı. Makbuz karşılığı bağış yapan Kocaoğlu’na derneğin şapkası hediye edildi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2428
Okunma: 2428












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)