ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Belediye Başkanı’na sopalı saldırı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 23.3.2012    

Foça Belediye Başkanı’na sopalı saldırı



Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ 22 Mart 2012 Perşembe akşamı saat 18.30 dolayında saldırıya uğradı. Başkan’ın omuz ve kollarına aldığı darbelerle yaralandığı öğrenildi.

İddiaya göre; olay Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın misafirleriyle Küçükdeniz sahilindeki bir restoranda oturduğu sırada meydana geldi. Aniden restorana girerek başkana vurmaya başlayan saldırgana çevredekiler ve haber verilen polis ekipleri müdahale etti. Yaralanan Başkan Foça Devlet Hastanesi’nde ayakta tedavi edildi.

Olayla ilgili olarak yakalanan S.Ş (33) kardeşi N.Ş(31) ve H.A.(32) Foça Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından Savcılığa, ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan S.Ş. ve H.A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken N.Ş. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

23 Mart 2012 Cuma günü saat 09.00'da Foça Demokrasi Meydanı’nda toplanan partililer, bazı belediye çalışanları ve Foçalılar yapılan saldırıyı protesto ederek adliye önüne yürüdüler..

Zanlıların getirilişi sırasında adliye önünde toplanan 300 dolayında Foçalı, saldırgana büyük tepki gösterdi. Zanlılar fiili tepkilere karşı polis kordonu oluşturularak içeri alınabildi.

Saldırganların süresi dolan otopark işletme sözleşmesinin uzatılması konusunda belediyeden taleplerinin olduğu ve olumlu yanıt alamamaları nedeniyle saldırıyı gerçekleştirdikleri öğrenildi.



CHP İlçe Başkanı Şener Erol; adliye önünde toplananlara hitaben olayı kınadıklarını, ancak zanlıların yakalanarak adalete teslim edildiğini, haklarında mahkemenin karar vereceğini, bu nedenle sakin olarak tepkileri şiddete dönüştürmemelerini isteyen bir konuşma yaptı.

AK Parti İlçe başkanı Av. Kadir Özgirgin, MHP Foça İlçe Başkanı Hanifi İspirli, bazı sivil toplum kuruluşları adına ADD Foça İlçe Başkanı Neşe Uprak yaptıkları açıklamalarda; olayı şiddetle kınadıklarını, saldırıyı Foça Belediye Başkanı’na değil tüm Foça halkına yapılmış kabul ettiklerini belirttiler.



Seyfi GÜL







Okunma: 2845
Okunma: 2845












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)