ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Afet Bürosu kuruldu

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 16.3.2012    

Foça Afet Bürosu kuruldu



Deprem ve doğal afetlere hazırlık amacıyla İzmir Valiliği öncülüğünde yapılan çalışmalar kapsamında Foça Afet Bürosu kuruldu. Büro bünyesinde çalışacak 7 hizmet grubu oluşturuldu. Kamu personeli ile Toplum Afet Gönüllüsü kişilerden oluşan hizmet grubu üyeleri arasında görev dağılımı yapıldı.

Kurulan büronun yapacağı hizmetler, çalışma alanı ve yöntemleri hakkında Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Aydın’ın konuşmacı olarak katıldığı bir seminer düzenlendi. 16 Mart 2012 Cuma günü Saat 14.00’te başlayan seminere Foça Kaymakamı Adem Arslan, Garnizon Komutanı temsilcisi, Foça Belediye Başkan vekili Orhan Bora, İlçe Emniyet Müdürü Erhan Zeren, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, İlçe Tarım Müdürü Emel Ak, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Recep, İlçe Gençlik Spor Müdürü Erkan Atik, İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Tamer Büyüksağış, diğer kamu kurumları temsilcileri, oluşturulan hizmet gruplarında görevli personel ve Foçalı vatandaşlar katıldı.



İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Aydın sunumla desteklediği konuşmasına 7569 sayılı kanunun deprem ve afetler için illerde örgütlenmeyi öngördüğünü, ilçelerde yapılanmayı içermediğini belirterek başladı. Bu eksikliği gidermek amacıyla Kaymakamlıklarla koordine ederek İzmir’in bugüne kadar tüm ilçelerinde bu çalışmaları yaptıklarını ve Afet Büro’ları oluşturduklarını anlatan Aydın bu büroların ilçelerin gereklerine göre çeşitli sayılarda hizmet gruplarından oluştuğunu söyledi

Foça ilçesi için afet durumlarına hazırlık yapmak ve afet anında görev yapmak üzere;

1. Ön Hasar Tespit ve Geçici İskan Hizmetleri
2. Tarım Hizmetleri
3. Güvenlik Hizmetleri
4. Satın Alma, Kiralama, El Koyma ve Dağıtım Hizmetleri
5. Elektrik Hizmetleri
6. İlk Yardım ve Sağlık Hizmetleri
7. Haberleşme Hizmetleri, başlıklarıyla 7 hizmet grubunun oluşturulduğunu açıklayan Mustafa Aydın, kaymakam ve ilçe yöneticilerinin koordinesinde gruplarda görevlendirilen kamu personeli ve Toplum Afet Gönüllüsü kişilerin ihtiyaç anında kendilerine verilen görevi yapmak zorunda olduklarını vurguladı.

Afet Bürosu’nun yapılanması ve çalışma konularında detaylı bilgilendirmeler yapan Mustafa Aydın; “Afet Bürolarını kurmak yeterli değil. Bu bürolar ilçelerin uygulanabilir afet planlarını hazırlayacaklar. Bölgelerine özgü afet senaryoları oluşturacaklar. Yöre halkını rahatsız edecek şekilde dahi olsa bu senaryoları içeren tatbikatlar yapacaklar. Böylece her duruma göre karşılaşılacak aksaklıklar tespit edilecek, afette en kısa zamanda en çabuk müdahale için gerekli pratikliği kazanmaya çalışacaklardır. Bu ekipler sadece kendi ilçesinde değil ihtiyaç halinde afeti gerektiği şekilde yönetemeyecek durumda olan komşu ilçelerde de hizmet vereceklerdir.” dedi.

Foça Kaymakamı Adem Arslan da Foça’yı mahalle ve köyleriyle depreme ve afetlere hazırlamak istediklerini, bu konuda çalışmalar yaptıklarını söyledi. Adem Arslan; ”Foça’da bulunan kamu binalarının depreme dayanıklılık testlerinin yapılması için İzmir Şehircilik ve Çevre İl Müdürlüğü ile bir çalışma başlattık. Belediye’nin konutlar için bu konuda yapacağı çalışmayı da destekliyoruz. Okullarımızda öğrenci, öğretmen ve görevlilere, kamu kurumlarında çalışan personele deprem eğitimleri vereceğiz. En büyük eksiğimiz Toplum Afet Gönüllüsü vatandaşlarımızın sayısının azlığı. Toplum Afet Gönüllüsü olmak isteyen vatandaşlarımızı Kaymakamlığımız bünyesinde bulunan Foça Afet Bürosu’na kayıtlarını yaptırmaya davet ediyorum.” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2574
Okunma: 2574












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)