ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foçalı kadınlardan coşkulu kutlama

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 9.3.2012    

Foçalı kadınlardan coşkulu kutlama



Foça’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen bir dizi etkinliğe Reha Midilli Kültür Merkezi’nde devam edildi.

Katılımcı sayısının çok fazla olması nedeniyle salonun tamamını almadığı bazı kadınlar salon girişinde ve dışındaki etkinlikleri izlemekle yetindi.



Foçalı kadın ressamların resimlerinden oluşan sergi, Foça Kitap Kulübü, Foça Çevre ve Kültür Platformu(FOÇEP), Slow Food Foça Zeytindalı Grubu açtıkları standlarla güne katkı yaptılar. Kurulan masada “Bir Milyon İzmirli Termik Santral İstemiyor” kampanyası için imza toplandı.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; kısa açılış konuşmasında tüm dünya kadınlarının “Emekçi kadınlar Günü”nü kutladı.

Derya Güzelsoy ve Beyhan Türker’in sunduğu program aralarında “Türk Kadınının İlkleri” konulu slayt gösterisinde Zübeyde Hanım, Nene Hatun, Halide Edip Adıvar, Bedia Muvahhit, Feriha Tevfik, Keriman Halis Ece, Sabiha Gökçen, Muazzez İlmiye Çığ, Yıldız Kenter, Türkan Saylan, Suna Kan ve Ayla Algan’ kısa hayat hikayeleri ve Türk kadını adına övünç duyulan başarı öyküleri anlatıldı.



Atabey Aydın yönetiminde Foça Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Ergin Kayran yönetiminde Türk Sanat Müziği Korosu “Kadın” konulu şarkı ve türkülerden oluşan ve büyük coşku yaratan mini konserler verdi. Oksana Yenipazar ve öğrencilerinin piyano resitalinin ardından program Foça konulu “Aliler ve Eleniler” kitabının yazarı Sevhan Beğendi’nin konuşmasıyla devam etti. Sevhan Beğendi’nin “Evimizi düşünen biz, çamaşırı bulaşığı düşünen biz, çarşıyı pazarı düşünen biz, ekonomiyi düşünen biz, birde buna çalışmayı ekleyin. Böyle bir varlık olamaz. Erkek arkadaşlarımız bize destek oldukları için onlarda başımızın üstünde. Ama aşağılamaya çalışırlarsa, hele öldürme fikrini akıllarından bile geçirirlerse karşılarına dikilmeyi de iyi biliriz. Biz göbek atmasını da biliriz, slogan atmasını da. Eşit işe eşit ücret demesini de. İnsan olalım demesini de iyi biliriz.” Sözleri salondan büyük alkış aldı.



Son bölümde Gülhan Güzen Tutar ve öğrencisi kadınlardan oluşan dans grubu Sirtaki yaptı, Latin ve Balkan danslarından örnekler verdi.

Sunucunun Mustafa Kemal Atatürk’ün “Kadınlarımız için asıl mücadele alanı, bilgi ve kültürle, gerçek faziletle donanmaktır” sözlerinin ardından salonun alkışlarıyla program sona erdi.



Yazar Sevhan Beğendi program sonrası okuyucularına Foça Belediyesi’nin katkılarıyla bastırılan “Aliler ve Eleniler” adlı kitabını imzaladı.

Seyfi GÜL







Okunma: 2486
Okunma: 2486












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)