ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça'da hafta sonu keyfi

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 7.3.2012    

Foça'da hafta sonu keyfi



Bölge ortalamalarına göre uzun ve soğuk bir kış mevsimi geçiren vatandaşlar 3 – 4 Mart 2012 Cumartesi ve Pazar günleri güzel havayı görünce Foça’ya akın ettiler.

İzmir, Manisa illerinden ve çevre ilçelerden gelen ziyaretçiler çoluk çocuk sahil boyunca uzun yürüyüşler yaptı. Meraklıları iskelelerde balık tutmaya çalıştılar.

Tur teknelerinin büyük bölümü gezi ve balık avlama amaçlı olarak tura çıktı. Yelken basanlarla koylar yaz mevsimini hatırlattı.

Büyükdeniz ve küçükdeniz sahilleri boyunca yer alan balık restoranlarında büyükler lezzetli Foça balıklarını yerel ve doğal yeşilliklerden yapılmış salatalarıyla yerken, küçükler trafik derdinin olmadığı kıyı boyunca rahatça koşup oynadılar.



Bazı fotoğraf kulüplerinin gruplar halinde geldiği ilçede fotoğraf meraklıları doğal güzellikleri ve muhteşem gün batımını görüntülemenin zevkine vardılar.

Kafeteryalar da denize doğru ayaklarını uzatıp çaylarını yudumlayanlar, balıkçı heykeli ve taş evlerin önünde hatıra fotoğrafları çektirenler, Foçalı hanımların el emeği takı tezgahlarını arşınlayanlar, yerel pazardan doğal ürünler satın alanlar sokakları doldurdu. Gezinenler gitarlarıyla şarkılar söyleyen gençleri dinleyerek neşelendiler.

Güneşin batışı ve havanın soğumasıyla ziyaretçiler ilçeden ayrılırken hem kendilerinin, hemde kısır geçen kış mevsiminin arasında müşteri dolu iki gün geçiren Foça esnafının yüzü gülüyordu.



Seyfi GÜL







Okunma: 2595
Okunma: 2595












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)