ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Kurallara uymayan motosikletlilere ceza yağdı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 7.3.2012    

Kurallara uymayan motosikletlilere ceza yağdı



Foça’da kural dışı hareket eden motosikletlilere sıkı denetim getirildi. Ekipler; ilçenin merkezinde ve caddelerinde hata ve eksiklikler tespit ettiği sürücülere ceza yağdırdı.

Alınan bilgiye göre; Foça İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şube Ekipleri, trafik kurallarına, yol ve yön levhalarına uymayan, yasal olarak bulunması gereken donanımı takmayan, evrak ve denetim eksiği bulunan, kendileri için ayrılmış yerler dışına park eden, sürüş sırasında tehlikeli hareketler yaparak kendilerinin ve çevredekilerin hayatlarını tehlikeye düşüren, trafik düzenini bozan motosikletlileri takibe aldı. Reha Midilli Caddesi, Sevgi Yolu, Demokrasi Meydanı gibi kentin belirlenmiş zamanlarda girilmesine müsaade edilen bazı caddelerinde yasak saatlerde dolaşanlar, yön levhalarına rağmen ters yönde sürüş yapanlar tespit edildi. Yasanın emrettiği cezalar verildi. Özellikle; kasksız trafiğe çıkışlara izin verilmedi.

Foçalı esnaf ve vatandaşlar uygulamadan son derece memnun olduklarını, dükkanların önlerine park ederek geçişleri engelleyen, meydanı işgal ederek görüntü kirliliği yaratan, yaya kaldırımlarında özellikle çocuklar için tehlike yaratan keyfiliğin sona erdiğini söylediler.



Foça İlçe Emniyet Müdürü Erhan Zeren; rutin yasal bir uygulamayı icra ettiklerini, ilçe merkezi ve bağlılarında kontrollerin sıkı bir şekilde devam edeceğini söyledi.

Erhan Zeren; “Trafik kurallarına tüm diğer unsurlar gibi motosiklet sürücülerinin de uymasını sağlamaya çalışıyoruz. Yıl boyunca yaptığımız rutin uygulamalardan biri. Ancak şikayetlerin artması, halkın talebi ve yaklaşan yaz mevsimi öncesi hazırlıklarımız kapsamında daha yoğun bir çalışma içindeyiz. Geçen yıllarda görev bölgemiz dahilinde meydana gelen ve ölümle sonuçlanan kazaların da bu uygulamada etkisi var. Kasksız motosiklet kullanımına kesinlikle izin vermiyoruz. Kent içinde halkı rahatsız edecek, can güvenliği açısından sorun yaratabilecek, motorlu araçların girmesine yasaklanmış yerlerde görevli ekiplerimiz, bu tür sürücülere kesinlikle müsamaha göstermeyecektir.” dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2226
Okunma: 2226












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)