ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Fikri Kumbasar “Ergenekon davaları televizyondan naklen yayınlansın”

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 10.2.2012    

Fikri Kumbasar “Ergenekon davaları televizyondan naklen yayınlansın”



İşçi Partisi Foça İlçe Başkanlığı tarafından 8 Şubat 2012 tarihinde yapılan basın açıklamasında Ergenekon davalarının televizyonlardan naklen yayınlanması istendi.
Foça İlçe Şube Sekreteri Fikri Kumbasar tarafından okunan basın açıklamasında Ergenekon adı verilen davanın 4 yıldır cezaevi duvarları arkasında, milletten gizlenerek sürdürüldüğü, yurttaşların sağlıklı bilgi edinmelerinin istenmediği, yandaş medya aracılığıyla da yalan yanlış, uydurma haberlerle psikolojik savaşın devam ettirildiği iddia edildi.

Fikri Kumbasar görüntülerin; “Ergenekon” adı verilen davanın, temelsiz ve tertip ürünü olduğunu, hangi koşullarda sürdürüldüğünü bütün çıplaklığıyla ortaya koyduğunu, tarihi önemde, uyarıcı ve öğretici olduğunu söyledi.

Kumbasar; “Milletten gizlenerek sürdürülen bu tertibin bir kez daha açığa çıkarılması bakımından, görüntülerin kamuoyu tarafından izlenmesi büyük önem taşımaktadır. Buradan bir kez daha çağrıda bulunuyoruz; Ergenekon davaları televizyonlardan naklen yayınlanmalıdır.” dedi.



İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in davada yaptığı savunmasında sarfettiği ve suç oluşturduğu iddiasıyla hakkında dava açılan sözleri içeren 22 Ocak 2009 tarihli video kayıtlarının mahkemece taraflara verildiği belirtilen açıklama sonrası, ilgili görüntüler izlettirildi ve birer kopyası basın mensuplarına verildi.

Seyfi GÜL







Okunma: 3521
Okunma: 3521












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)