ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’ya kar yağdı!

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 2.2.2012    

Foça’ya kar yağdı!



2 Şubat 2012 Perşembe günü sabah altı sıralarında başlayan kar yağışı İzmir’in Foça ilçesini beyaza boyadı. İlçede yıllar sonra düşen kar vatandaşları sokaklara döktü.

Son 30 yılın en soğuk kışını geçirdiklerini, son olarak 7 yıl önce kar yağdığını gördüklerini belirten Foça esnaflarından Faik Erdik “o zamanda bu kadar yoğun değildi" dedi.



Beyaza bürünen Demokrasi Meydanı’nda kar topu oynayan, balıkçı heykelinde hatıra fotoğrafı çektiren Foçalılar, sokak hayvanları için dışarıya koydukları su kaplarını donduğu için sık sık değiştirdiklerini, her zamankinden biraz daha fazla yiyecek koymaya çalıştıklarını söylediler.



Sabah erken saatlerde balıktan dönen balıkçılar ise havanın balık avlamak için çok elverişli olduğunu ve bu gün bol balık avladıklarını belirttiler. Balıkçı Metin Taç; "Soğuk havayla birlikte balık sahile ve yüzeye geldi. Kefalden istavrite, levrek’ten Çipura’ya çeşitli ve bol balık yakaladık. Bu da bize kar bereketi.” dedi.



Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ sabah kar yağışının başladığı saatlerden itibaren hem kendisinin hem de belediye ekiplerinin ilçenin mahalle ve köylerini dolaştıklarını, gerekli yerlere tuz atıldığını, iş makineleri ve personelin hazır bekletildiğini söyledi. Gökhan Demirağ; “Kar yağışı Gerenköy, Bağarası, Kozbeyli taraflarında çok daha yoğun. Yolları her ihtimali göze alarak açık tutmak için tedbir alıyoruz. Böyle havalara alışkın olmayan halkımızı ve özellikle araç sürücülerini uyarıyoruz. Herhangi bir kaza olmaması içinde her türlü tedbiri almaya çalışıyoruz.” dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 4141
Okunma: 4141












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)