ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Kent Konseyi’nden Aliağa Belediye Başkanı’na çağrı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 1.2.2012    

Foça Kent Konseyi’nden Aliağa Belediye Başkanı’na çağrı



Foça Kent Konseyi olağan Genel Kurul Toplantısı 31 Ocak 2012 Salı günü Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde yapıldı. Genel Kurul gündem konularını karara bağlarken Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz’a Termik Santral için verilen ruhsatı iptal etmesi için çağrıda bulundu.

Saat 10.30’da başlayan ve büyük bölümü Turizm Meclisi Çalışma yönergesinin görüşülmesine ayrılan toplantıya Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’da katıldı. Açılış konuşmalarının ardından 2011 yılı faaliyet raporu okundu. Kent Konseyi Başkanı genel kurulu bilgilendirme sırasında 110 üyeleri bulunduğunu, Kadın, Gençlik, Çocuk, Engelli, Turizm ve Çevre başlıklı 6 meclisin oluşturulduğunu, İzmir Kent Konseyleri Birliği faaliyetleri kapsamında Narlıdere, Urla, Dikili ve Konak toplantılarına katıldıklarını, Cüruf alanına karşı imza kampanyası, Şehitlere Saygı yürüyüşü, Van depremzedelerine yardım toplama kampanyası, doğa ve çevre katliamları ile termik santrallere karşı yapılan basın açıklamalarına ve Kubilayı Anma Töreni etkinliklerine katıldıklarını açıkladı.

Foça’nın Turizm Tahsis Bölgesi olması için her türlü çabaya destek verme ve kent karar alma mekanizmalarında bunu öncelikli proje haline getirilmesi,. Foça rüzgarının Alaçatı gibi bir marka haline getirilmesi, Yeni Foça – Foça arasındaki yolun doğayı bozmadan turistik tesis yapılabilir şekilde yeniden düzenlenmesi, Büyükdeniz bölgesinde bulunan kamu binalarının başka bir yere taşınarak buraların turizme kazandırılması, yat limanı yapılması, Yenifoça plajının Antalya’nın Lara Plajı’na benzer bir yapıya kavuşturulması, Kuzey İzmir Hava Limanının açılması, Expo sınırlarının Foça’yı da içine alacak şekilde düzenlenmesi, Anfi Tiyatro yapılması, Foça kazılarına sponsor bulunması, müze yapılması konularında kent konseyi ve ilgili meclisin yoğun ve etkili bir çalışma içinde olması kararları alındı.

Görüş ve öneriler bölümünde üyeler; kent içine motorlu araçların girmesinin sınırlandırılması, bunların kontrolunun daha sıkı yapılması için kaymakamlık makamına müracaat edilmesi, Club Med Tatil Köyü’nün eşyalarının talan edilmesinin söz konusu olduğu ve bu konuda savcılığa suç duyurusunda bulunulması için konunun detaylı olarak araştırılması, esnafın ve seyyar satıcıların kaldırım işgalinin önlenmesi konularını dile getirdiler.



Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ görüş ve önerilerden belediye ile ilgili konuları yanıtlarken Kent Konseyi’ne bu dönem için bütçeden 80.000 Tl aktaracaklarını açıkladı.

Foça Kent Konseyi Başkanı Orhan Gürer toplantı sonrası yaptığı açıklamada tüm Foçalılar gibi, bir bölge insanı olarak termik santrale ruhsat veren CHP’li Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz’u anlayamadığını ve bu kararın derhal iptal edilmesinin yaşamsal bir zorunluluk olduğunu söyledi. Gürer; “Termik santralin yapılmaması için Aliağa dahil tüm Bakırköy Belediye Başkanlarının ve Kent Konseyleri Başkanlarının da bulunduğu üç toplantı yaptık. Termik Santralin toprağa, denize, havaya, doğal hayata ne kadar büyük zarar vereceğini anlattık. Yetkililer, Baro Başkanları, Oda Başkanları, bilim adamları neden hayır demesi gerektiğini örnekleriyle anlattılar. O da orada bulunmasının nedeninin böyle bir görüş almak için olduğunu söylemişti. Buna rağmen sanıyorum 30 Aralık’ta ruhsatı imzalamış, vermiş. Bu bizi çok üzdü, çok hırpaladı. Bu sadece bugünün sorunu değil. Gelecek nesillerimizin de sorunu. Çok büyük bir tehlike var. Kanser bölgeye yakın yerlerde büyük oranlara ulaşmış durumda. Umuyoruz Aliağa Belediye başkanı bu kararından vazgeçer. Zaten hukuki süreçte başlatıldı. Aliağa Belediyesi bunu bu süreç uzamadan kendisi iptal etmelidir.” dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2532
Okunma: 2532












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)