ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Fırtına Foça’da tekneleri batırdı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 1.2.2012    

Fırtına Foça’da tekneleri batırdı



Hızı zaman zaman 70 kilometreyi bulan poyraz fırtınası Foça’da biri yat tipi gezi teknesi olmak üzere sekiz tekneyi batırdı.

29 Ocak 2012 Pazar gecesi şiddetini arttıran rüzgar özellikle kuzey rüzgarlarına ve poyraza açık balıkçı barınağını etkiledi. Burada bağlı bulunan Nergiz Türkhan’a ait Sweety-2 adlı gezi teknesi battı. Sulara gömülen teknenin eşya ve donanımları denize saçıldı.

Balıkçı Barınağı ve Büyükdeniz limanının muhtelif yerlerinde bağlı 8 adet irili ufaklı tekne de sulara gömüldü. Diğer tekne sahipleri ve çalışanları önlem almaya çalışırken batan tekneleri çıkarmak için fırtınanın dinmesinin beklenildiği öğrenildi.

Balıkçı barınağının işletmecisi de olan Foça Merkez Su ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin, balıkçı barınağının kuzey rüzgarlarına açık olduğunu, böyle havalarda her seferinde birkaç tekneyi kaybettiklerini, bunun önüne geçebilmek için dalgakıran yapılmasını istediklerini söyledi.



Ceyhan Çetin; “Ulaştırma Bakanlığı tarafından 2008 yılında ilçemize kazandırılan balıkçı barınağımızın maalesef dalgakıranı yok. Kuzey rüzgarlarına tamamen açık bir konumda olduğu için ve dalgakıran olmadığı için orta şiddette dahi esen kuzey rüzgarlarında burada konuşlu bulunan tekneler her seferinde zarar görüyor. Aslında barınağımızın projesinde dalgakıran olduğunu biliyoruz. Fakat bazı kesimler barınağın yapım aşamasında buna karşı çıktılar. Bu nedenle de Türkiye’de ilk defa dalgakıranı olmayan bir balıkçı barınağı Foça’da inşa edilmiş oldu. Deniliyor ki bu barınak çevreye duyarlı oldu, evet ama çevreye duyarlı barınağımız ne yazık ki her biri milli servet olan teknelerimize duyarsız durumdadır. Barınakta konuşlanan tekne sahipleri ve biz barınak işletmecisi olarak akşam yastığa başımızı koyduğumuzda rahat bir uyku uyuyamaz olduk. Bu sıkıntımızı ilgili tüm kurumlara bildirdik. Fakat sonuç alamadık. Acilen kuzey rüzgarlarına karşı barınağımıza bir dalgakıran yapılmasını istiyoruz. Aksi halde Foça’da sağlam tekne kalmayacak.” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2892
Okunma: 2892












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)