ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’da engellilere özel film gösterimi

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 27.1.2012    

Foça’da engellilere özel film gösterimi



Foça Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gösterimi devam eden “Sümela’nın Şifresi – Temel” filminin 27 Ocak 2012 Cuma günü öğle matinesinde ilçede yaşayan engelli vatandaşları bir araya getirerek film izletti.

"AİLEMİZDEN BİRİSİN" PROJESİ KAPSAMINDA

Foça Kaymakamı Adem Arslan ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın da destek verdiği “Ailemizden Birisin” projesi kapsamında ücretsiz olarak gerçekleştirilen gösterimde 50’ye yakın engelli vatandaş ile bunların aileleri bulundu. Filmden önce yetkililere yaşadıkları sorunları da anlatma fırsatı bulan engelliler kafe, sosyal tesis ve alışveriş yerlerinde arabaları için rampaların yeterli olmadığını, tuvaletlere girişlerde sorun yaşadıklarını, araç parklarında engellilere ayrılan yerlerin diğer vatandaşlarca kullanılmasından dolayı yaşadıkları problemleri dile getirdiler.

Filmi engelli vatandaşlarla birlikte izleyen Foça Kaymakamı Adem Arslan, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu etkinlikte bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek “İlçemizde bulunan engelli vatandaşlarımızla bir araya gelip bir günümüzü birlikte geçirmek istedik. Bundan sonra da gerek Milli Eğitim ve gerekse diğer şube müdürlüklerimiz tarafından bu tür etkinlikleri, hatta daha güzellerini gerçekleştireceğimizi söylemek istiyorum. Projede emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.” Dedi.



FOÇA'YI ENGELLİLER İÇİNDE YAŞANACAK EN GÜZEL YER YAPACAĞIZ

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da, projeye büyük önem verdiklerini ve belediye olanaklarıyla her türlü katkıyı yapmaya devam edeceklerini söyledi. Demirağ; “Engelli yurttaşlarımızla sorunları da, mutlulukları da paylaşıyoruz. Onların hayatını kolaylaştırmak görevimiz. Foça’nın engelliler içinde yaşanabilecek en güzel yer olması için çalışıyoruz.” dedi.

Engelli vatandaşlar adına konuşan İsmet Turgut(43) “Kaymakam ve Belediye başkanımızdan ilgi ve destek görüyoruz. Ancak ihtiyaç duyduğumuz bazı eksiklikleri kendilerine ilettik. Polis’lerimize de bugün bu film gösterimini düzenledikleri için çok teşekkür ediyorum.” dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2257
Okunma: 2257












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)