ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Mavi kapaklar araba oldu

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 30.12.2011    

Mavi kapaklar araba oldu



Foça Sevgi Yolu Reha Midilli Caddesi’nde altı aya yakın bir süredir toplanan mavi kapaklar 750 kiloya ulaştı. Kapaklar 26 Aralık 2011 Pazartesi günü İzmir’e götürülerek kampanya yetkililerine teslim edildi. Toplanan kapakların karşılığı olarak verilen 4 engelli arabasının üçü İzmir’de bir adedi Foça’da yaşayan ihtiyaç sahibi engellilere hediye edildi.



Kapak toplama kampanyasını yürüten Foçalı esnaf Birtan İskit herkesin bir gün engelli olabileceği fikrinden yola çıkarak bu işi başlattıklarını ve gelinen noktanın kendilerini çok duygulandırdığını söyledi.

Birtan İskit; “Bir küçük çöp kutusuna tek tek atılan kapaklar bugün milyonlarca taneye ulaştı. Burada yaşayan herkesin katkısını gördük. Bazı mahallelerde ağaçlara damacana bağlayıp kapakların buraya atılmasını isteyen duyurular yapıştırılmış. Bazı yaşlı insanlarımız iki kapak atmak için metrelerce yol yürüyüp dükkanımızın önüne geliyorlar. Belediye sosyal tesislerinden, restoranlara, büfelere kadar işyerleri bir kapak ziyan olmasın diye özen gösteriyorlar. Bu duyarlığı gören kampanya düzenleyicileri yıl sonunda sona ermesi planlanan kampanyaya devam etme kararı aldılar. İhtiyaç sahibi engellilere bu katkıyı yapmaktan, onların yüzündeki gülümsemeyi görmekten çok mutluyuz. Bu mutluluğu yaratan tüm Foçalılara teşekkür ederim.” dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 3032
Okunma: 3032












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)