ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Depremzedelerle yeni yıl halayı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 30.12.2011    

Depremzedelerle yeni yıl halayı



Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün Foça’da bulunan Su Sporları Merkezi’ne yerleştirilen Vanlı 100 depremzede için 28 Aralık 2011 akşamı yılbaşı eğlencesi düzenlendi.
Foça Kaymakamı Adem Arslan’ın direktifiyle tesislerin yemekhanesi hazırlandı. Görevliler ve depremzedelerin işbirliğiyle süslendi. Masalar esnaf destekli olarak temin edilen yiyecek, içecek ve çerezlerle donatıldı. Yöre düğün derneklerinin vazgeçilmez orkestrası Hasan Uysal ve arkadaşları sahnede yerini aldı ve eğlence başladı.



Geceye Kaymakam Adem Arslan’ın yanı sıra Foça İlçe Emniyet Müdürü Erhan Zeren, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erkan Atik, esnaf temsilcileri ve bazı Foçalılar da katıldı. Rahatsızlığı dolayısıyla gelemeyeceğini bildiren Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise yeni yılı kutlama mesajı gönderdi.

Çalan parçalarla çocukların sahneyi bayram yerine çevirmesinin ardından, büyüklerde birer ikişer oyunlara katılmaya başladı. Orkestranın Türkçe ve Kürtçe türküleriyle coşku doruğa çıktı. Kaymakam Adem Arslan da bu coşkuya halay çekerek katıldı.



Depremzedelere hitaben yaptığı konuşmada kendilerini Foça’da misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Arslan devletin tüm imkanlarını kullanarak kendilerine yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi. Kaymakam Arslan; “17 Kasım 2011 tarihinden beri sizlerle beraberiz. Her türlü tasayı sıkıntıyı birlikte paylaşıyoruz. İhtiyaçlarınızı karşılamaya çalışıyoruz. Bu gecede dertleri bir yana bırakarak, eğlenerek, evimizdeymişçesine yeni yıla merhaba demek için buradayız. Devlet; Van ve çevresinde hayatı normale döndürmek için büyük gayretle çalışıyor. En kısa sürede yeni konutlar bitirilerek sahiplerine teslim edilecek, sizlerin evlerinize dönmeniz sağlanacak. Böyle felaketleri hiç kimsenin bir daha yaşamamasını diliyorum. Hepinizin yeni yılını kutluyorum.” dedi.

Kaymakam Adem Arslan’a büyük ilgi gösteren depremzede çocuklar onunla fotoğraf çektirmek için yarıştı. Bir kız çocuğu hazırladığı hediye paketini elini öperek kendisine takdim etti. Duygulanan Kaymakam Arslan çocukları tek tek öperek teşekkür etti ve alkışlar arasında salondan ayrıldı.

Eğlence; şarkılar, türkülerle, çekilen halay, atılan zılgıtlarla gece yarısına kadar devam etti.



Seyfi GÜL







Okunma: 3159
Okunma: 3159












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)