ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Depremzede kadınlarla moral buluşması

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 25.12.2011    

Depremzede kadınlarla moral buluşması



Foçalı kadınlar ilçedeki su sporları merkezine yerleştirilen Vanlı depremzede hemcinsleriyle bir araya gelerek neşeli bir gün geçirdiler.

Foça Kaymakamı Adem Arslan’ın yöre halkıyla depremzedeleri kaynaştırmak için yaptığı çalışmalar ile ilçe halkından gelen talepler bir arada değerlendirilerek, Foçalı ve Vanlı kadınlar düzenlenen günde bir araya geldiler. 22 Aralık 2011 Perşembe günü konakladıkları tesislerde buluşan, kısa sürede kaynaşan ve çekingenliklerini üzerinden atan gruplar, sohbeti; ev yapımı sarma, pasta, börek ve esnaf destekli, yiyecek içeceklerle koyulaştırdılar.

Depremzedeler yeme, içme, sağlık, eğitim ve barınma ilgili tüm ihtiyaçlarının karşılandığını ama kendilerini konakladıkları binada tecrit edilmiş gibi hissettiklerini, bugün bu düşüncelerinin de değiştiğini ve yalnız olmadıklarını anladıklarını söylediler.



Foçalı kadınlar adına konuşan Emekli Öğretmen Penbe Türkgeldi(67), “İlk günden beri buraya gelmek istiyorduk. Başlangıçta arkadaşlarımla tereddüt ettik. Oraya gidip ne yapacağız. Ne konuşacağız diyenler oldu. Ama bir araya geldikten sonra İyi ki gelmişiz, arkadaşlarım bu buluşmayı ayarlayanlardan Allah razı olsun diyorlar. Bu bir doğal afet. Yurdumuzun her noktasında aynı şeyler yaşanabilir. Aynı durumda bizde olabilirdik Biz de biri çalsın diye kapıya bakabilirdik. Kimse aramıyor diye boynumuz bükük durabilirdik. Küçük Foça’mıza gelmişler. Onları duyduklarımızla değil, gördüklerimizle konuştuklarımızla tanımamız gerekirdi. Nitekim bir araya gelince ne kadar yakın olduğumuzu, ne kadar aynı şeyleri hissettiğimizi anladık. İçimizdeki insanlık duyguları burada şaha kalktı. Çok duygulu anlar yaşıyorum. Duyduklarımdan içim titriyor, gözyaşlarımı zor tutuyorum. Anlatılanları dinledikçe 20’li yaşlarımda Üsküp’te yaşadığım büyük depremi bir daha bir daha yaşıyorum. Kendilerine uğraşı, meşgale arıyorlar, bazıları meslek sahibi iş arıyorlar. Ama burada Foça’da kendi yöre insanına bile iş yok. Çok kişi İzmir’e gidip geliyor. Bu toplantı bir günlük olmayacak, bir ziyaret gibi olmayacak, biz komşu gibi birbirimize gidip gelmek istiyoruz ve bunu da yapacağız. Hepsiyle aynı anda olmasa da grup grup birbirimize gidip geleceğiz. Maddi, manevi gücümüzü, olanaklarımızı paylaşacağız. Semaverde çayımız kaynıyor, o herkese yeter” dedi.

Depremzede kadınlar adına da Songül Tarcan(33) gösterilen ilgi ve yakınlıktan çok mutlu olduklarını söyledi. Tarcan “Her konuda bize çok yardımcı oluyorlar. Allah razı olsun. Bize komşu gibi davranıyorlar. Yalnız olmadığımızı hissettiriyorlar. Moral veriyorlar. Van’ın en zor iki ayına girdik. Kışın en soğuk bu aylarında, burada, sıcak odalarımız, sıcak suyumuz, sıcak yemeğimiz ve yanımızda buranın şeker bayanları var. Sağolsunlar, Varolsunlar.” dedi.

3 saate yakın süren ziyaretin ardından ayrılan kadınlar bir dahaki buluşmayı Foça’da kararlaştıracakları uygun bir evde yapmak için sözleştiler.



Seyfi GÜL







Okunma: 1940
Okunma: 1940












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)