ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’nın gençleri sorunları ve yarınları konuştu

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 23.12.2011    

Foça’nın gençleri sorunları ve yarınları konuştu



16 Aralık 2011 tarihinde oluşumunu tamamlayan, başkan ve yürütme kurulunu belirleyen Foça Kent Konseyi Gençlik Meclisi ilk toplantısını yaptı. 22 Aralık 2011 Perşembe günü Saat 15.00’da Foça Kent Konseyi çalışma ofisinde gerçekleşen toplantıda Foça Gençliği’nin sorunları masaya yatırıldı.

Gençlik Konseyi toplantısı uzunca bir süredir küskün olan Başkan Altan Öztürk ve Yürütme Kurulu Üyesi Hanifi Atalay’ın birbirlerine sarılarak barışmasıyla olumlu bir havada başladı.

Altan Öztürk başkanlığında, Fatih Gürbüz, Özgür Fırtına, Tuncay Kır, İlkay Söylemezoğlu, Musa Göktaş, Hanifi Atalay, İbrahim Solaç ve Umut Hikmet’ten oluşan yürütme kurulu üyeleri aralarında görev dağılımı yaptı.

Sosyal Faaliyetler ve Protokol Çalışma grubunun çalışma konuları belirlendi. Gençlik Meclisi için logo ve slogan belirlenmesi, üyeler için ayrıntılı veri tabanı oluşturulması, ilçede kağıt, gazete, kitap, dergi ve atık yağların toplanması ile elde edilecek gelirin yardım ve burs maksatları için kullanılması, ilçede bulunan yüksek okul, kurum ve kişilerden eğitici desteği alınarak, gençlere ihtiyaç duydukları konularda kurs verilmesi, bu kurslarda bölgede istihdam sağlayacak kurumların talep ettiği niteliklere uygun insan yetiştirilmesine özen gösterilmesi kararlaştırıldı.

Turizm ve balıkçılık konularında yapılacak çalışmalarda belirleyici rol üstlenmek, festival ve tanıtıcı faaliyetlerde etkin görev almak, gençlerin çalışabilecekleri iş alanları konularında işverenlerle iletişim kurmak, sosyal faaliyetlerle gençliği bir araya getirerek kaynaştırmak, Foçalı olmasa da Foça da çalışan yada öğrenim gören gençliği gençlik meclisine davet etmek, diğer gençlik meclisleriyle eşgüdüm sağlanması gündem dahilinde görüşülen konular arasında yer aldı.

Foça Gençlik Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Altan Öztürk öncelikle bir araya gelmek ve ortak bir platformda buluşmaktan memnun olduklarını söyledi.

Gelecek toplantının 29 Aralık 2011 Perşembe günü Foça Balıkçı Kahvesi bitişiğindeki Kent Konseyi çalışma ofisinde yapılacağını belirten Öztürk; “Meclisimizde hiçbir siyasi görüşün öne çıkmasına izin vermeden, Foça’nın yarınları ve gençliğin sorunları için bir araya geldik. Kuruluşumuzu tamamlamaya çalışıyoruz. Gençlik Meclisi’ne bugüne kadar hangi nedenle olursa olsun katılamamış, bu konularda önerisi ve söyleyecek sözü olan ya da katkı yapmak isteyen tüm arkadaşlarımızı bekliyoruz. Başkanlık dahil olmak üzere, yürütme kurulu da, oluşturulan çalışma grupları da katılacak arkadaşlarımızın görev almasına her zaman açıktır. 15 ila 35 yaş arasındaki tüm gençleri Foça Gençlik Meclisi’ne bir kez daha davet ediyorum.” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2546
Okunma: 2546












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)