ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Bugün senin günün öğretmenim

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 25.11.2011    

Bugün senin günün öğretmenim



24 Kasım Öğretmenler Günü Foça’da coşkulu bir dizi etkinlikle kutlandı. Sabah Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan törenler öğleden sonra Reha Midilli Kültür Merkezi’ndeki programla devam etti. Kültür Merkezi sergi salonunda Foçalı öğretmenlerin resimlerinden oluşan bir karma sergi izleyenlerin beğenisine sunuldu. Öğretmenler akşam da Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'ın Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde verdiği yemekte buluştu.

Reha Midilli Kültür Merkezi’ndeki etkinliklere Foça Kaymakamı Adem Arslan, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Zorlu, Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, askeri ve idari yetkililer, öğretmenler, öğrenciler ve bazı Foçalılar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından “Geçmişten Günümüze Eğitim” konulu sunu ile başladı. Foça Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız’ın eğitim ve öğretmenin önemine vurgu yaptığı konuşmasından sonra eğitimci-yazar Yılmaz Mızrak ilkçağlardan günümüze okullaşma ve öğretmenliğin konum ve sorunlarını anlattı.

Mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Reha Midilli Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Hatice Arlıiş bir konuşma yaptı.

24 Kasım 2010 tarihinden sonra mesleğe katılan bir öğretmen kürsüye serilen Türk bayrağı üzerine elini koyarak öğretmenlik yemini etti.

İlçede düzenlenen şiir, kompozisyon, resim yarışmaları ile masa tenisi turnuvasında dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödülleri Foça Kaymakamı, Belediye Başkanı ve Milli Eğitim Müdürü tarafından verildi. “Bir anı anlat, içinde öğretmen olsun” yarışmasında birinci olan Öğretmen Sevilay Okay yarışma yazısıyla izleyenleri duygulandırdı.

İlçede daha önce görev yapan Milli Eğitim Müdürü Erdinç Akkaya’ya atanmasından dolayı şilt ve çiçek takdim edildi.

Evrim Güzelgönül’ün şefliğini yaptığı Öğretmenler Korosu söylediği türkülerle ayakta alkışlandı.

Programın son bölümünde tüm katılımcılar ayağa kalkarak hep birlikte Öğretmen Marşı’nı söylediler.

Mesleğe yıllarını vermiş öğretmenlerin kutlanması ve resim sergisinin izlenmesiyle etkinlik sona erdi.









Seyfi GÜL







Okunma: 2649
Okunma: 2649












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)