ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
İzmir Valisi Foça’daki depremzedeleri ziyaret etti

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 19.11.2011    

İzmir Valisi Foça’daki depremzedeleri ziyaret etti



İzmir Valisi Cahit Kıraç Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün Foça'daki Su Sporları Merkezi’ne yerleştirilen Vanlı depremzedeleri ziyaret etti.

19 Kasım 2011 Cumartesi günü saat 15.00‘da merkeze gelen Vali Kıraç önce Foça Kaymakamı Adem Arslan, Belediye Başkan Vekili Özgür Ulu ve diğer ilçe yetkilileri ile görüşerek bilgi aldı. Daha sonra tesisin yemekhanesinde depremzedelerle bir araya geldi ve onlara hitaben bir konuşma yaptı.

Ülkemizin deprem kuşağında olduğunu ve bu acı olayların yaşandığını belirten Vali Kıraç, yapılaşmanın bu şartlara göre olmasının önemini vurguladı.



Kıraç “Şu an İzmir’desiniz, Foça’dasınız. Foça halkının misafirisiniz. Türkiye’nin en doğusundan, en batısında bir ilin zor günler kardeşliğinin tablosunu oluşturuyoruz. Ben İzmirliler adına sizlere hoş geldiniz diyorum. Bir kez daha geçmiş olsun diyorum. Allah bir daha böyle afetleri dünyanın hiçbir yerine vermesin. Şu an yapabileceğimiz sizlerle bu acıyı ve sıkıntıyı birlikte paylaşmaktır. Onun için buradayız. İnşallah sizlerle yaşadığınız yerlere doğal ortamınıza dönüş sürecinde burada birlikte olacağız. Bütün imkanlarımızla sizlerle beraberiz.”dedi.

Konuşmanın ardından valilikçe hazırlanmış eşofman terlik ve günlük ihtiyaç malzemelerini içeren paketler ile çikolatalar Vali Kıraç ve beraberindekiler tarafından depremzedelere dağıtıldı. Depremzedelerin dilek ve şikayetlerini dinleyen Kıraç eğitim çağındaki 20 öğrencinin Pazartesi günü yakın okullarda eğitime başlayacağını, ÖSS öncesi dershane ihtiyacı olan öğrencilerin ilçedeki dershanelerden ücretsiz yararlanacağını, 2 doktor ve 1 hemşirenin sağlık hizmetleri için hazır bulundurulduğunu, Halk Eğitimi Merkezi’nce talep edilen kursların açılacağını ve bunun için bir oda ayrıldığını, gelen talep üzerine İlçe Müftülüğü’nün Kuran kursu açacağını, okul öncesi çocuklar için ana sınıfı oluşturulduğunu ve çocukların deprem psikolojisinden kurtulmaları için bu sınıftan mutlaka yararlandırılması gerektiğini söyledi. Foça’da 100 depremzedenin misafir edildiğini, İzmir genelinde bu sayının 1500 dolayında olduğunu anlatan Vali Kıraç bir vali yardımcısının koordinatör olarak görevlendirildiğini, ayrıca İzmir’e yerleşmiş Vanlı vatandaşların kurdukları derneklerin de bu koordinasyonun sağlanmasında aktif görev yaptıklarını belirtti.

Ege Vanlılar Kültür ve Dayanışma ve Yardımlaşma Federasyonu Başkanı İshak Beyazıt, Vali ve diğer yetkililere sağlanan olanaklar için teşekkür etti. Dernekler olarak hemşerilerinin zor günlerinde ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini söyledi.

Bazı depremzedeler iş konusunda yardımcı olunmasını, Van’da evlerini bırakıp gelirken eşyalarını bıraktıklarını, kiralarını ödeyemediklerini ve diğer bazı taleplerini sözlü olarak ilettiler.



Daha sonra tesislerde oluşturulan Ana Sınıfı’nı gezen Vali Kıraç çocukları öperek çeşitli hediyeler verdi. Hediyeler arasında özellikle diş macunu ve fırçası getirdiklerini söyleyen Kıraç, onlardan her gün dişlerini fırçalayacaklarına dair söz aldı.

Tesislerden ayrılırken bahçede rastladığı yaşlı bayan depremzedeye geçmiş olsun dileğinde bulunan Vali Kıraç ailesinin durumu hakkında da bilgi aldı.

Bir saat süren ziyaretin ardından Vali Kıraç ve heyeti Foça’dan ayrıldı.



Seyfi GÜL







Okunma: 2290
Okunma: 2290












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)