ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Vanlı 100 depremzede Foça’daki tesislere yerleştirildi

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 19.11.2011    

Vanlı 100 depremzede Foça’daki tesislere yerleştirildi



Van’da meydana gelen depremler sonrası evlerini kaybeden ve ağır kış koşulları nedeniyle batı illerinde ki kamu tesislerine yerleştirilmesi planlanan depremzedelerden 100’kişi iki ayrı grup halinde Foça’ya getirildi.

32 aile ile 36 çocuğu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesindeki Foça Su Sporları Merkezi sporcu kamp tesislerine yerleştirildi..

17 Kasım 2011 Perşembe gece saatlerinde tesislere gelen depremzedeleri Foça Kaymakamı Adem Arslan, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, İlçe Emniyet Müdürü Erhan Zeren, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erkan Atik ve diğer yetkililer karşıladı.

Sürekli ve düzenli hizmet verilebilmesi için kayıt edildikten sonra kamp merkezinde ilk yemeklerini yiyen, bölgedeki şartlar nedeniyle uzun süredir banyo yapamadıklarını belirten depremzedelere günün her saatinde sıcak su temin edildiği ve istedikleri zaman merkezin her olanağından yararlanabilecekleri hatırlatıldı.

Görevli doktorlar tarafından; çocuklar ve rahatsızlığı bulunan depremzedeler muayene edilerek ilaçları verildi. 26 saat süren yolculuk sırasında çok sayıda çocuk ve kadının yorgunluk ve soğuk nedeniyle rahatsızlandığı ancak önemli bir hastalıkları bulunmadığı açıklandı.

Depremzedeler için günde üçer çeşitten oluşan üç öğün yemek verileceği, kaloriferlerin 24 saat devrede olduğu, odaların bir bölümünde klima da bulunduğu, her kata çay makinalarının konulduğu, konaklanan her odada televizyon, buzdolabı, tuvalet ve banyo bulunduğu, ayrıca dileyenlerin dinlenme salonunda bulunan büyük ekran televizyondan faydalanabileceği öğrenildi.

18 Kasım 2011 Cuma günü öğle yemeğini depremzedelerle birlikte yiyen Foça Kaymakamı Adem Arslan yemek sonrası sağlanan imkanlar hakkında bilgiler içeren bir konuşma yaptı, ihtiyaç ve sorunları dinledi.

Adem Arslan konuşmasında merkezde 1 aşçı, 4 yardımcı personel, 2 doktor ve 1 hemşirenin görev yaptığını, ihtiyacı olanlar için psikolojik danışmanlık hizmeti verileceğini açıkladı. Sosyal güvencesi olanların tüm sağlık kurumlarından yararlanabileceğini, olmayanların ise ilaçlarının dahil ücretsiz sağlanacağını belirtti.



Arslan; “Öncelikle hepinize geçmiş olsun diyorum. 1999’da Gölcük çevresinde canımızı yakan deprem bu kez Van’da meydana geldi. Van’da Foça’da vatan toprağı. Tüm imkanlarımızı sizinle paylaşmak için hazırız. Normal şartlarda Haziran 2012 ay’ına kadar sizi misafir edeceğimizi sanıyorum. Bu süre içinde sağlık, eğitim, sosyal faaliyetler ve günlük yaşamla ilgili her konuda dilek ve önerilerinizi de alarak sorunları çözmeye, ihtiyaçları gidermeye çalışacağız. 21 Kasım pazartesi günü öğrenim çağındaki çocuklarımız çevredeki okullarda eğitime başlayacaklar. Üniversite öğrencisi olanların durumunu ilgili yerlere iletecek, hazırlık aşamasındakilere bölge dershanelerinde kurs imkanlarını araştıracağız. İlköğretim öğrencilerinin kıyafetleri Reha Midilli İlköğretim Okulu okul aile birliği tarafından gönüllü olarak temin edilecektir. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’müz dileyenleriniz için kurslar açacaktır. Kamp Merkezinin bir odası bu kurslar için, bir diğeri okul öncesi çocukların eğitimi için ana sınıfı olarak ayrılmıştır. İlçemizde bulunan açık spor alanları ile kapalı spor salonu spor yapmak isteyenlerce kullanılabilecektir. Foça halkı da sizinle tanışmak istiyor. Devletimiz ve halkımız yanınızdadır.” dedi.

Depremzedelerden bir bölümü burada bulundukları süre içinde boş oturmak istemediklerini ve iş bulunabilirse çalışmak istediklerini belirttiler. Sağlanan olanaklar için teşekkür ettiler.



Seyfi GÜL







Okunma: 2413
Okunma: 2413












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)