ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Kaymakamı Adem Arslan göreve başladı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 17.11.2011    

Foça Kaymakamı Adem Arslan göreve başladı



İçişleri Bakanlığı’nın 29 Ağustos 2011 tarih ve 2011/616 sayılı kararnamesiyle Foça Kaymakamlığı’na atanan Adem Arslan yurtdışındaki kısa süreli görevini tamamlayarak yurda döndü ve Foça Kaymakamlığı görevine fiilen başladı.

Göreve başlamasının ardından resmi ve sivil toplum kuruluşları yetkilileri ile tanışma sürecini başlatan Adem Arslan bu kapsamda 16 Kasım 2011 Çarşamba günü makamında ilçede görev yapan basın mensuplarını konuk etti. Doğan Haber Ajansı, İhlas Haber Ajansı ve Anadolu Ajansı temsilcilerinin yanı sıra yerel basın mensuplarının da bulunduğu tanışma toplantısında Kaymakam Adem Arslan görevi süresince Foça ve Foçalılara yararlı olacak uygulamalara imza atmak ve hizmetleriyle anılmak istediğini söyledi. Foça’nın doğal güzelliğinin ve tarihi geçmişinin bir turizm beldesi olmasına fazlasıyla yetebileceğini, ancak turizmden yeterli payı aldığını söylemenin güç olduğunu belirtti.

Arslan; göreve başlamasıyla birlikte çözüm bekleyen sorunlar konusunda çalışmaya başladıklarını, belediye başkanı ve siyasi partilerin ilçe yöneticileriyle görüş alışverişinde bulunduklarını ve uyumlu çalışacaklarına inandığını, 2012 yılı planları içinde duble yol, yeni hastane binası, Clup Med Fransız Tatil Köyü tesislerinin turizme kazandırılması, yatak kapasitesi ve hizmet kalitesini yükseltecek yeni tesislerin kurulmasının da yer aldığını anlattı.

Foça’da resmi, sivil herkesin öneri ve katkılarıyla iyi şeyler yapacaklarına inandığını söyleyen Adem Arslan; “Eğitim oranı yüzde yüz olan bir ilçede olmaktan çok mutluyum. Okullaşma oranımız yüksek. Okuma yazma bilmeyenimiz yok. Böyle bir ilçe, duyarlı bir ilçe demektir. Bu anlamda Foça Kaymakamı olarak kamu kurum ve kuruluşlarıyla beraber, devletin imkanlarını, ilçemize en iyi şekilde kullanmaya gayret edeceğiz. Aksak ve eksiklikleri gidermek için yetkimiz dahilinde her türlü gayret ve çabayı göstereceğiz. Halkımızın yanındayız, her zamanda yardım ve desteklerini bekliyoruz. Kapımız her zaman ve sonuna kadar açık. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın açık. İnşallah benim görev yaptığım sürede vatandaşlarımızdan şu kuruma gittim işim görülmedi diye bir şikayet olmayacaktır. Bütün gayretimiz Foça’da var olan huzur ve güvenliği daha üst seviyeye çıkarmak için olacaktır. Herkesten bu konuda destek, gayret, fikir, proje, öneri bekliyoruz. Buna çok önem veriyoruz ve her fikre, öneriye, görüşe son derece açığız. Hedefimiz Foça’yı her konuda daha ileriye götürmektir.” dedi.


Adem Arslan:

25.02.1969 tarihinde Ordu’da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden 1991 yılında mezun oldu.

1994 yılında Kayseri Valiliği’nde staja başladı, 3 yıl süren staj döneminde sırayla, Perşembe Kaymakam Refikliği, İstanbul Valiliği teftiş stajı, Afyon Evciler, Hatay Hassa ve Çorum Ortaköy ilçelerinde Kaymakam vekaleti görevlerinde bulundu.

1996 yılında 9 ay süreyle Kamu ve Yerel Yönetim konusunda İngiltere'de staj yaptı.

1997 yılından itibaren Giresun'un Güce ilçesinde iki yıl ve 1999 yılında Gümüşhane Kürtün ilçesinde iki yıl Kaymakam olarak görev yaptı.

2001-2003 yılları arasında Hakkâri Vali Yardımcılığı; 2003-2005 yılları arasında İpsala Kaymakamı olarak görev yaptı. 2005-2008 yılları arasında Vezirköprü Kaymakamlığı görevinde bulundu.

30 Haziran 2008 tarihinde Yenişehir İlçesine Kurucu Kaymakam olarak atandı. Mesleki konularda çok sayıda kurs ve seminerlere katıldı. İngilizce biliyor.

Seyfi GÜL







Okunma: 2901
Okunma: 2901












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)