ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
“Hocaların Hocası” Erdem Tunçbay Foça’da anıldı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 16.11.2011    

“Hocaların Hocası” Erdem Tunçbay Foça’da anıldı



İzmir’de beyin cerrahisinin kurucusu olan, yıllarca yaptığı başarılı beyin ameliyatlarıyla hayatlar kurtaran ve ama kaderin bir cilvesi olarak geçen yıl geçirdiği beyin kanaması sonucu 80 yaşında hayata veda eden Prof.Dr. Erdem Tunçbay ölümünün birinci yılında Foça’daki mezarının başında anıldı.

Anma törenine gazeteci Sancar Maruflu, eşi Prof.Dr.Türe Tunçbay, oğlu Serdar, kızı Sema, torunu, Ege ve Dokuz Eylül Üniversiteleri Tıp Fakülteleri’nden Beyin Cerrahisi bölüm yetkilileri, Profesörler Şevket Tektaş, Salih Ay, Ahmet Tan, Doğan Ata, Hilmi Avşar, Saffet Mutluer, Ali Rıza Yeniler, öğretim üyeleri, öğrencileri, asistanları, kurucusu olduğu Çarşamba Grubu üyesi eğitimci, işadamı ve değişik meslek mensupları ile çok sayıda Foçalı katıldı.

Mezarı başında yapılan törene kendisi, Atatürk ve silah arkadaşları, şehitlerimiz ve son depremde kaybedilen yurttaşlarımız için saygı duruşuyla başladı.



Saygı duruşunun ardından gazeteci Sancar Maruflu, aile fertleri, üniversite ve iş dünyasından arkadaşları söz alarak Prof.Dr.Erdem Tunçbay’ın mesleki, sosyal yaşamı ve kişiliği hakkında konuşmalar yaptılar. Konuşmalarda duayen bir bilim adamı olmasının yanı sıra Galatasaray’lılığına, kurduğu vakfa, her ortamda lider kişiliğine, birlik ve beraberliğe verdiği öneme, sosyal hayata ve çevresine kattıklarına vurgu yapıldı. Meslektaşlarının konuşmalarında üniversite öğretim üyesi doktorlarla ilgili olarak son yasal düzenlemeyle getirilen uygulamalardan duyulan rahatsızlıklara göndermelerde bulundukları, kızı ve eşinin konuşmalarını yaparken duygulandıkları ve gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Gazeteci Sancar Maruflu konuşmasında “Erdem Tunçbay, Atatürk Cumhuriyeti doktorlarından, mesleğinde bir numara, mesleğinin duayenlerinden, İzmir’de beyin cerrahisinin kurucusu, bunların yanı sıra sosyal ve kültürel bakımdan İzmir’de büyük atılımların öncüsü, büyük birliklerin öncüsü, bir sevgi insanı, bir hoşgörü insanı, dost ve dostluk insanı, insanları Atatürk paydasında bir araya getiren gerçek bir Atatürk’çü, Atatürk ilke ve öğretisini yaşamında uygulayan bir insan. Ölümü benim için hala büyük bir acı. Bugün anmak için toplandık. Akşamda onun istediği gibi bir sofrada bir araya gelip toplanacağız. Çarşamba grubu olarak kendisini tekrar anacağız Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun” dedi..

Seyfi GÜL







Okunma: 3212
Okunma: 3212












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)