ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Ayaküstü Beslenmeden Geleneksel Sofraya - (Fast Food’dan Slow Food’a) Semineri

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 7.11.2011    

Ayaküstü Beslenmeden Geleneksel Sofraya - (Fast Food’dan Slow Food’a) Semineri



Slow Food Foça Zeytindalı Grubu ve Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen “Ayaküstü Beslenmeden – Geleneksel Sofraya” konulu seminer, Foça’da yapıldı.

2 Kasım 2011 Saat 13.00’da DEÜ Reha Midilli Foça Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu’nda başlayan seminerde konuşmacı olarak Slow Food Foça Zeytindalı kurucu lideri Gül Girişmen, üyeler Doç.Dr.Vural Yiğit, Deniz Barın ve DEÜ Reha Midilli Foça TİOYO Müdürü Doç.Dr.Avşar Kurgun yer aldı. Toplantıda hayırsever işadamı Reha Midilli, Slow Food İzmir gruplarından temsilciler, öğretim üyeleri ve 150 dolayında öğrenci izleyici olarak bulundu.



Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye gelen Gül Girişmen Slow Food hareketinin anlamı, amaçları, kuruluş nedenleri ve şekli konularında bilgiler verdi. 150 ülkede 100.000 üyeye ulaşmış uluslar arası bir hareket olduklarını “İyi, Temiz ve Adil” parolasıyla yerel ürünlerin tüketimini ve bu yolla yerel üreticinin korunması gerektiğine inandıklarını söyledi.

Doç.Dr.Vural Yiğit; hareketin aracısız üretici-tüketici ilişkilerine katkısı ve biyolojik çeşitliliğin korunması konularına değinirken, Deniz Barın yaptıkları etkinlikler hakkında bilgiler verdi..



Doç.Dr.Avşar Kurgun Slow Food hareketi olarak ülkelerde kurulan gruplar, bu grupların birbirleriyle ilişkileri ve iletişimleri, paylaşımları ve hareketin sonuçlarından biri olarak turizme katkıları konularını irdeledi. Yemek kültürü ve yerel alışkanlıkların kendine özgü bir turizm yarattığını belirten Kurgun “Turistik amaçlı gezilere çıkacaklar haritada, Mavi Bayrak’lı denizleri aradıkları gibi Slow Food gruplarının bulunduğu yerleri de aramaya başladılar. Onlar biliyorlar ki bu grupların oluştuğu yerlerde yerel yemeklerin yapıldığı ürünler ortalama 40 kilometreyi aşmayan uzaklıklardaki alanlardan geliyor” dedi.

Soru-cevap şeklinde geçen son bölümde öğrenciler fast food alışkanlıklarının nedenleri, slow food’un tavsiye ettiği ürünlere ulaşmada yaşadıkları parasal ve her yerde bulunmamasından kaynaklanan ulaşma sorunlarını dile getirdiler.

Konuşmacılar; tüm öğrencileri ve gençleri geleneksel olarak her yıl 10 Aralık’ta yapılan “Toprak Ana””Terra Madre” gününe ve grubun çalışmalarına davet etti



Seyfi GÜL







Okunma: 2965
Okunma: 2965












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)