ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Van depremzedeleri için Foça’da yardım kampanyası düzenlendi

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 24.10.2011    

Van depremzedeleri için Foça’da yardım kampanyası düzenlendi



Van’da meydana gelen deprem felaketinde zarar gören yurttaşlarımız için Foça’da yardım kampanyası düzenlendi. Kampanya kararı 24 Ekim 2011 Pazartesi günü Foça Reha Midilli Kültür Merkezi’nde yapılan Foça Kent Konseyi toplantısında alındı.

Foça Belediyesi, Foça Kent Konseyi ve ilçede bulunan Sivil Toplum Kuruluşları’nın ortak olarak düzenlediği kampanyada bölgede acil ihtiyaç duyulan malzemelerin toplanması ve en kısa sürede ulaştırılması hedefleniyor.

Demokrasi Meydanı’nda kurulan standda toplanacak malzemeler Kızılay aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; depremin hemen ardından Van’da oluşturulan kriz masası ile bağlantıya geçtiklerini, kendilerine bildirilen acil ihtiyaç malzemelerinin öncelikle battaniye, çadır, kuru gıda, elektrikli ısıtıcı, mama ve bebek bezi olduğunu öğrendiklerini söyledi.

Gökhan Demirağ: “Yaşadığımız bu zor günleri birlik, beraberlik ve dayanışma içinde aşacağımıza inanıyoruz. Millet olarak her acıda, her felakette bir araya gelmenin örnekleriyle dolu bir geçmişimiz var. Kaybettiklerimizi geri getirmek mümkün olmasa da yaşayanlarımızın yaralarını sarmak istiyoruz. Acı haberin alındığı dakikalardan itibaren duyarlık gösteren ve nasıl yardımcı olabiliriz arayışına giren tüm Foçalılarla birlikte bu kampanyayı oluşturduk. Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Geçmiş olsun. Yurdun en doğusundaki acıyı, en batısında Foça’da yüreğimizde hissediyoruz.” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2041
Okunma: 2041












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)