ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Müftüsü basın mensuplarını ağırladı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 15.10.2011    

Foça Müftüsü basın mensuplarını ağırladı



Foça Müftüsü Selahaddin Çelebi ilçede görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltılı tanışma toplantısı düzenledi.

Toplantıya Foça Press gazetesi sahibi ve genel yayın yönetmeni Hayrettin Yıldırım, Fokaifm.com sahibi ve yazarı Servet Vural, Anadolu Ajansı’ndan Şükrü Ercamat, İhlas Haber Ajansı’ndan Hasan Eser ve Doğan Haber Ajansı’ndan Seyfi Gül’ün yanı sıra Foça’da görevli diyanet mensupları da katıldı.

İlçede bir kamu kurumunun temsilcileriyle basın mensuplarını yıllar sonra ilk defa bir araya getirmesi özelliğiyle ayrı bir önem taşıyan buluşma karşılıklı dilek ve beklentilerin dile getirildiği hoş bir havada geçti.

Foça Müftüsü olarak göreve başladığı günden beri, ilçede devam eden sosyal ve kültürel faaliyetlere ilgisi, katılımı ve katkılarıyla dikkat çeken, ahır konumuna gelmiş Kocamehmetler camiinin onarılarak yeniden ibadete açılmasını sağlayan Selahaddin Çelebi düzenlediği toplantı, konferans, panel, kurs ve derslerle halkın dini konularda bilgilenmesi ve eksikliklerini gidermesi için çaba harcıyor.

Çelebi; 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla düzenledikleri etkinliklere Foça halkının büyük ilgi gösterdiğini ve yıllardır birikmiş taleplerin bu hafta dolayısıyla kendilerine yoğun olarak iletildiğini belirtti. Yılın yarısına yakın bir sürede, nüfusunun birkaç kat insanın bulunduğu Foça’da öncelikli ihtiyacın yeni bir ibadet yeri olduğunu, SİT alanları ve imar planlarında yer ayrılmamasından kaynaklanan problemi çözmeye çalıştıklarını anlattı.

Selahaddin Çelebi; “Foça’nın iki camii ve bir mescidinin yapım tarihleri Fatih Sultan Mehmed dönemine kadar uzanıyor. O zamanın ihtiyacına göre yapılmış. Geçen yüzyıllar da nüfus artmış. Üçü de merkezde yarımada tabir edilen bölgede yer alan ibadethaneler özellikle Cuma ve Bayram günleri yetmez olmuş. Sokaklarda namaz kılınır hale gelinmiş. Kente yakışır yeni bir cami için resmi kurumlardan yer tahsisi bekliyoruz. Yapımını ülkemizin her yerinde olduğu gibi diyanet ve halk işbirliği ile gerçekleştirmeye hazırız.

Yaz döneminde çocuklara ve gençlere yönelik olarak düzenlediğimiz Kuran kursları yıl boyunca kadın ve yetişkinler için de devam ediyor. Biz kalplerin Allah korkusundan ziyade Allah sevgisiyle dolması gerektiğine inanıyor, birbirimize sevgiyle yaklaşmanın önemini anlatmaya çabalıyoruz.

Atatürk’ün “Bizim dinimiz en mâkul ve en tabiî bir dindir. Ve ancak bundan dolayıdır ki son din olmuştur. Bir dinin tabiî olması için akla, fenne, ilme ve mantığa uyması lâzımdır. Bizim dinimiz bunlara tamamen uygundur” sözlerini unutmuyoruz. Müftülüğümüz dini ihtiyaçlar, sorunlar ve sorular için halkımızın hizmetindedir.

Etkinliklerimizi, çalışmalarımızı yüz kişi izliyorsa, basın-yayın yoluyla bu sayıların binleri yüzbinleri bulduğunu biliyor, kıymetli basınımıza yardım ve çabaları için takdir ve teşekkürlerimizi sunuyorum.” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2210
Okunma: 2210












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)