ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’da Toplum Destekli Polis Muhtar işbirliği

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 15.10.2011    

Foça’da Toplum Destekli Polis Muhtar işbirliği



Foça’nın mahalle muhtarları ile Toplum Destekli Polis yetkilileri bir araya gelerek sorunların çözümü için işbirliği konusunu görüştüler.

14 Ekim 2011 Cuma günü Foça Polis Merkezi’nde yapılan toplantıya Atatürk Mahallesi Muhtarı Ahmet Gönülcan, Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Coşkun Kudat, İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı Mahmut Irmak, Polis Merkezi Amiri Başkomiser Tuncay Alpak, Komiser Nurdan Özdemir ve Polis Memuru Fatih Durak katıldılar.

Toplantıda Foça sorumluluk bölgesinde yapılan uygulamalar konusunda muhtarlara bilgi sunulurken, muhtarlarında halktan gelen şikayetler doğrultusunda talepleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Okullar çevresi, halkın kalabalık olduğu caddeler, halkın denize girmesine ve piknik yapılmasına açık alanlar ile sorumluluk bölgesinde meydana gelen asayiş olaylarının önlenmesi ve caydırıcılığın sağlanması konusunda işbirliği kararı alındı. Motorize ekiplerin sürekli ring halinde bulunduğu, hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı sürekli görev başında olduğu, ancak suçların önlenmesi ve suçluların yakalanmasında vatandaşın yardımının bu etkiyi daha da arttıracağı konusunda görüş birliğine varılan toplantıda mahalle ve sokak temsilcilerinden görüş ve halkın şikayetlerinin alınmasının faydaları dile getirildi.

Ulaşımın kolay ve daha ucuz hale gelmesinin ardından İzmir’in çeşitli semtlerinden suç işleme potansiyeli yüksek 15-25 yaş aralığında şahısların kalabalık gruplar halinde Foça ilçesine geldiği, mahallelerde her türlü olaylara karıştıklarının tespit edildiği vurgulanan toplantıda, önlem alınması konusunda fikir birliğine varıldığı açıklandı.



Foça Toplum Destekli Polis Amiri Komiser Nurdan Özdemir Foça halkının huzuru için yasalar çerçevesinde her şeyi yaptıklarını söyledi. Nurdan Özdemir asli görevleri huzuru sağlamanın yanında birimlerinin sosyal faaliyetlerle de hizmet verdiğini anlattı.

Nurdan Özdemir; “Mahalli sorunlar için sakinler temsilcileri ve muhtarlar aracılığıyla, yada Alo 155 hattından bize ulaşabilirler. Kısa zamanda okullar, esnaf, çalışan kesim ve foça halkıyla bir araya gelerek birlikte çalışmanın yöntemlerini konuşacağız. Muhtarlarla başlangıç yapmış olduk. Sadece asayiş konuları değil komşularından yaşlı, hasta ve yardıma muhtaç olanların ihtiyaçları için, Foça’ya, yaşadıkları siteye, apartmana giren şüpheliler için, şahsi eşyalarından fazla olanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmada aracılığımız için, mahalli ve kişisel bazı sorunların yetkili birimlere aktarılmasında yardımcı olmak gibi pek çok konuda çalışıyoruz. Yapacağımız toplantılar ve çeşitli kampanyalarla toplum kesimleriyle buluşmaya devam edeceğiz.” dedi.

Muhtarlar adına söz alan İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı Mahmut Irmak da uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Mahmut Irmak “Bu tür şikayetler için çok değişik yerlere gitmek ve derdimizi anlatmak zorunda kalıyorduk Artık tek merciyle muhatap olacağız. Buda hem bizim işimizi hem sorunların çözümünü kolaylaştıracaktır.” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 4013
Okunma: 4013












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)