ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’da bir günde iki yangın

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 11.10.2011    

Foça’da bir günde iki yangın



8 Ekim 2011 Cumartesi günü Foça’da iki ayrı yerde yangın çıktı.

İlk yangın saat 16.00 dolayında Foça Deniz Feneri ve Balıkçı Barınağı’nın da bulunduğu Çanak mevkiindeki ağaçlandırma sahasında çıktı. Kuru otların tutuşması ve alevlerin rüzgarın da etkisiyle genç çam ağaçlarını sarmasıyla başlayan yangına İzmir Büyükşehir Belediyesi Foça İtfaiye grubu ekipleri müdahale etti. Yangın bir saatte kontrol altına alındı. 1 hektarlık alanın zarar gördüğü yangın bölgesinde soğutma çalışmalarına geçildi.

Bölgede denize giren ve piknik yapanların polis tarafından ifadelerine başvurulduğu ancak gözaltına alınan kimse olmadığı öğrenildi.

İkinci yangın saat 17.00 civarında Clup Med Tatil köyünün yukarısında bulunan Bahçecik mevkiinde askeri eğitim alanı yakınlarındaki orman sahasında çıktı. Foça kent merkezinden dumanları gören vatandaşlar Alo 110 İtfaiye ve Alo 177 Orman Yangın İhbar hatlarını arayarak haber verdiler. Kısa sürede bölgeye ulaşan ekipler müdahaleye başladılar. Söndürme çalışmalarına Foça, Yenifoça, Foça Deniz Üs ve Jandarma İtfaiye gruplarıyla birlikte Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 10 arazöz, 2 helikopter ve 1 amfibi uçak, askerler ve 50 kadar orman söndürme personeli katıldı. Sık ve yaşlı çam ağaçlarıyla kaplı alandaki yangın bir buçuk saatte kontrol altına alındı. Yangında 5 hektarlık alanın zarar gördüğü ve yangınla ilgili olarak Jandarma tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Soğutma çalışmaları halen devam ediyor.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ söndürme çalışmalarını yangın mahallinde takip etti.





Seyfi GÜL







Okunma: 3448
Okunma: 3448












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)