ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
GÜZ KUMPANYASI KONSERİ

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 27.7.2008    

GÜZ KUMPANYASI KONSERİ



26 Temmuz 2008 Cumartesi gecesi Foça Belediye Meydanında Güz Kumpanyası grubunun konseri vardı.

2003 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Türk Halk Bilimi Topluluğu çatısı altında kurulan grup; konserde kendi bestelerinin yanı sıra tango, kanto, rebetiko, türkü, klasik Türk müziği formlarında eserler seslendirdi. Amatör olarak çalışmalarını sürdürdüklerini ve daha çok kendileri için müzik yaptıklarını ifade eden grup elemanları grupla aynı adı taşıyan bir albümlerinin de bulunduğunu belirttiler.

Kumpanya adını kelimenin köklerinin ifade ettiği anlamdan dolayı alan grup, bu konuda şunları anlatıyor;

"Compagnia" sözcüğü "cum: ile" ve "panis: ekmek" köklerinden geliyor. XIII. Yüzyıl İtalyan şehir devletlerinde filizlenen ve tüm kâr ile zararı eşit olarak üstlenmek ilkesiyle kurulan ticari aile kurumları için türetilmiş bir kavram. Bizim kumpanyamız da paylaşıma dayanıyor. Kârımız, zeybeklerden kantolara, türkülerden rebetikoya, klasik Türk müziği eserlerinden kendi bestelerimize kadar uzanan, "buralara" dair, bu topraklardan kaynamış, buraların insanının deneyimine dayanan aşklara ve ayrılıklara; umutlara ve umutsuzluklara; düşlere ve düş kırıklıklarına; neşeye ve kedere; ölüme ve yaşama değin, umarsızca çıkıverdiğimiz, öylesine gelişen, beklentisiz yolculuklar.

Sahne düzeninin olmaması, ses sisteminin sık sık aksaması, grubun bazı eserlerde konsantrasyonu kaybederek icra bozukluğu yaşamasına neden oldu. Konser sonunda Foça Belediye Başkanı Gökhan DEMİRAĞ grup üyelerini tebrik ederek çiçek ve hatıra şildi verdi









Seyfi GÜL







Okunma: 2301
Okunma: 2301












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)