ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Müftülüğü’nden belediyeye teşekkür belgesi

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 4.10.2011    

Foça Müftülüğü’nden belediyeye teşekkür belgesi



Foça Müftülüğü (1-7 Ekim) “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenledi. Etkinlik programı kapsamında 3 Ekim 2011 Pazartesi günü saat 17.00’de Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde bir konferans verildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım’ın konuşmacı olduğu konferans öncesi düzenlenen program; Şehitler, Atatürk ve ölmüş din görevlileri için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okunarak başladı.

Emekli Din Görevlisi Abdullah Duman’ın okuduğu Kuran-ı Kerim sonrası Foça İlçe müftüsü Selahaddin Çelebi açılış konuşmasını yaptı. Camilerin hayatımızda çok önemli bir yere sahip olduğunu, doğumda da, yaşantımızda da, ölümümüzde de din görevlilerine ihtiyaç duyduğumuzu anlattı. Selahaddin Çelebi Foça’nın üç camii olduğunu, üçünün de Fatih Sultan Mehmet zamanında yapıldığını, bunların tamamının yarımada olarak nitelenen dar bir alanda yer aldığını, zamanla nüfusun büyük artış gösterdiğini, ancak bazıları Foça’nın sit alanı olmasından kaynaklanan çeşitli sebeplerle yeni ibadet yerleri açılamadığını belirtti. Çelebi ”Vatandaşlar özellikle Cuma günleri sokakta namaz kılar hale gelmiştir. Foça’nın artık şiddetle yeni camilere ihtiyacı vardır” dedi.

Hafta dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığı’nca hazırlanan video gösteriminin ardından Foça camilerinde görevli din adamları Hakkı Erdem, Kamil Elsıkma ve Mustafa Erkılınç’tan oluşan koro ilahiler okudu.

Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım “Cami ve Çocuk” konulu konferansında camilerin ve çocukların camilere gelmesinin önemini anlattı. Yeni düzenlemeyle Kuran kurslarında yaş sınırlamasının kaldırılmasını iyi bir gelişme olarak değerlendiren Yıldırım, ilkokuldan üniversiteye çocukların bir sınav maratonuna girdiğini, bunu göz önüne alarak ailesinin uygun gördüğü her yaşta din eğitiminin alınmasına olumlu baktığını söyledi. Çocukların camide büyükler gibi olgun davranmasını beklemenin yanlış olduğunu dile getiren Yıldırım “Onların davranışlarını anlamak için kendinizin o yaşlardaki hal ve hareketlerinizi göz önüne getirerek anlayışlı olmaya çalışın” dedi.



Konferansın sona ermesini takiben Ramazan Ay’ı öncesi Foça ilçe sınırları içinde bulunan bütün camilerin küçük çaplı onarımlarını ve temizliklerini yaptıran Foça Belediyesi’ne Müftülüğün teşekkür belgesi verildi. Müftü Selahaddin Çelebi’den belgeyi CHP’li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ adına Foça Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Bora aldı.

Prof. Dr. Mustafa Yıldırım’a teşekkür çiçeği ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesiyle program sona erdi.



Seyfi GÜL







Okunma: 3108
Okunma: 3108












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)