ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
ADD Milli Eğitim Bakanı’nı istifaya davet etti

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 30.9.2011    

ADD Milli Eğitim Bakanı’nı istifaya davet etti



Milli Eğitim Bakanlığı’nın teşkilat kanununda değişiklik yapan 652 sayılı kanun hükmünde kararnameye tepki gösteren Atatürkçü Düşünce Derneği Foça şubesi Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’i istifaya davet etti.

29 Eylül 2011 Perşembe günü saat 13.00’te Foça PTT önünde toplanan üyeler adına basın açıklamasını ADD Foça Şube başkanı Neşe Uprak yaptı. Uprak yapılan değişiklikle MEB’nın görevleri arasında olan “Atatürk İnkılap ve İlkelerine ve Anayasada İfadesini Bulan Atatürk Milliyetçiliğine Bağlı Yurttaşlar Yetiştirme” ifadelerinin kaldırıldığını, artık bakanlığın vizyonunda “Atatürk İlke ve Devrimleri ile Cumhuriyete Bağlılık” olmadığını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığındaki bütün eğitim yöneticilerinin sözleşmeli personel yapıldığını, bu kişilerin ABD’deki gibi iktidarla gelip iktidarla gider hale getirildiğini söyleyen Neşe Uprak Diyanet İşleri Başkanlığı Yasası’nda ki KHK değişikliği sonucu çocukların Kur!an kurslarına gitme yaş sınırının kaldırıldığını, 8 yıllık ilköğretim yasasının kesintisiz ilkesinin yok edildiğini, öğretim birliğinin bozulduğunu, üniversiteye girişte katsayı uygulamasının temelli kaldırılacağının açıklandığını sözlerine ekledi.

Neşe Uprak,”Hükümetin, daha önce Danıştay’dan, Anayasa Mahkemesi’nden dönen değişiklikleri TBMM’den ve kamuoyundan kaçırarak KHK ile yapması kaygı vericidir. Devrim yasalarının kabulünden 88 yıl sonra medrese, tekke ve zaviyelerin açılmasının yolu açılmakta, eğitim-öğretimin eğitimciler yerine şeriatçı, liberal eğitimi savunan kapitalizm tosuncuklarına emanet edilmesinin yasal zemini oluşturulmaktadır. AKP laik eğitim sistemini adım adım dinselleştirip, özelleştirmektedir. Yapılan değişiklikler reform değildir, kendi dünya görüşleri doğrultusunda yapılmıştır. “Fikri hür vicdanı hür, irfanı hür” kuşaklar yerine ulusal bilinci silinmiş, yerine Avrupa yurttaşlığı ve ümmet bilinci yerleştirilmiş, özgürlük yerine biat eden, haklarını aramayan, sorgulamayan nesiller hedeflenmiştir. Atatürk devrimlerini “Ne Mutlu Türküm Diyene” kavramı ile hesabı olanlara bir kez daha hatırlatırız.” dedi.



ADD Foça şubesi üyeleri açıklama sonrası PTT şubesinden Milli Eğitim Bakanı’nı istifaya davet eden dilekçeleri faksladılar.

Dilekçe Metni şöyle:

Sayın Ömer Dinçer
Milli Eğitim Bakanlığı
ANKARA

Türk adını, Atatürk ilke ve devrimlerini eğitim alanlarından çekip, Cumhuriyetimizin kurucusuna saygı göstermeyen 652 sayılı KHK’yi kabul etmiyor, protesto ediyor, sizi istifaya davet ediyoruz.



Seyfi GÜL







Okunma: 1916
Okunma: 1916












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)