ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’ya tarih ve kültür turları başladı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 27.9.2011    

Foça’ya tarih ve kültür turları başladı



Yurtiçi ve dışından Foça’ya, Tarih ve Kültür turları yeniden başladı. Yöre; mevsimin hem denize girmeye hem de sıcaklardan rahatsız olmadan tarihi mekanları gezmeye elverişli olması nedeniyle yerli ve yabancı grupların büyük ilgisini çekiyor.

23 Eylül 2011 Cuma günü Foça’ya gelen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ayvalık şubesi üyeleri Foça Kazı Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Özyiğit’in ev sahipliğinde kazı alanlarını ve tarihi mekanları gezdiler. Athena ve Kybele Tapınakları, Surlar, Yel değirmenleri, Osmanlı Mezarlığı, Antik Tiyatro, Herodot Duvarı, Beşkapılar Kalesi, Taş Ev, Fatih ve Kayalar Camileri, Hafız Süleyman Mescidi ile kazı yapılan alanları görerek bilgi aldılar.

ÇYDD Ayvalık Şube Başkanı Nuray Özer, bu kez Foça’nın kültürel değerleri ve tarihi için geldiklerini söyledi. Nuray Özer; “Kültür etkinlikleri kurulu başkanımız ve üyelerinin Prof. Dr. Ömer Özyiğit’in öneri ve yardımlarıyla bu geziyi düzenledik. Daha önce Foça’ya denizi ve balığı için gelmiştik. Bugün kazı alanları, tarihi yapıları ve diğer kültürel özellikler için buradayız. Foça bizim komşumuz ama bu kez başka bir gözle bakıyoruz. Zenginliklerini öğreniyoruz. 70 üyemizle buraya geldik. Surlar, mabetler, kayıkhaneler gibi her yeri görme olanağı bulduk. Adalar ve civardaki diğer eserleri ancak bir sonraki sefer görebileceğiz. Arkeoloji ekibinden Haldun Atır bey ve ekibimizde bulunan arkeolog, mimar ve tarih öğretmenleri ile bu konuda bilgili arkadaşlarımızın anlatımıyla tarihi bir hikayeyi yaşıyor gibiyiz. Herkese Foça’nın güzel doğasında yer alan bu zenginlikleri görmeyi tavsiye ederiz.” dedi.





Seyfi GÜL







Okunma: 2089
Okunma: 2089












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)