ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Başkanlar da “termik santrale hayır” dedi

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 24.9.2011    

Başkanlar da “termik santrale hayır” dedi



Kıyı Ege Belediyeler Birliği Encümen toplantısı 22 Eylül 2011 Perşembe günü Foça’da yapıldı. Toplantı sonrası başkanlar FOÇEP’in imza çadırını ziyaret edip destek verdiler.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın ev sahipliğinde bir araya gelen Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ve Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz birlik faaliyetlerini görüştü ve ilgili encümen kararlarını aldılar.

Edinilen bilgiye göre Kıyı Ege Belediyeler Birliği üyeleri 15-20 Kasım 2011 tarihleri arasında İspanya’nın Madrid ve Barcelona kentlerine “İspanyanın Yerel Yönetimleri ve Şehircilik Konulu Bilgilendirme Toplantısı ve Teknik İnceleme Gezisi” olarak tanımladıkları bir inceleme gezisinde bulunacaklar. 130 kişinin yer alacağı heyet, bu kentlerdeki yerel yönetimlerin, Avrupa Birliği uyum yasaları kapsamında yer alan uygulamalarını yerinde görme olanağı bulacak. Heyette zeytin üreticileri temsilcileri de yer alacak ve İspanyol meslektaşlarıyla bilgi alış verişi yapacaklar.

94 belediyenin üye olduğu ve gelirlerini üye aidatları ile etkinliklerden temin ettiği belirtilen Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin encümen toplantısında 2012 yılı bütçesinin 2.422.000 Tl. olarak belirlendiği de öğrenildi.



Toplantı sonrası başkanlar; Foça Demokrasi Meydanı’nda bulunan Foça Çevre ve Kültür Platformu(FOÇEP)’nun imza çadırını ziyaret ettiler. Gerek termik santral kurulmasına ve gerekse İDÇ’nin cüruflarını Ilıpınar yöresine dökmesine karşı olduklarını açıklayan başkanlar, bu görüşlerini hazırlanan itiraz metnine imza koyarak yazılı olarak da ifade ettiler.

Konu ile ilgili olarak alınan kararlar ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin görüşlerini birlik ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur açıkladı.

Abdül Batur; “Aliağa ilçesi sınırları içersinde hem termik santral kurulmasıyla ilgili, hem de Foça civarındaki cüruf toplama ve cürufu geri kazanma ünitesinin kurulmasıyla ilgili olarak bu bölgede yapılan ve oldu bittiye getirilen çalışmaları biz de yöredeki kıyı belediyeleri olarak kınıyoruz. Mücadelemizi hukuk alanına da taşıdık. Kıyı Ege Belediyeler Birliği Termik Santralin yapılmasıyla ilgili dava sürecinde müdahil olmuştur. Bu davaları yakınen takip ediyoruz. Bugün; cüruf alanının bu bölgede kurulmasıyla ilgili gerek sivil toplum örgütlerinin, gerek yerel dinamiklerin yaptığı çalışmalarda onların yanında yer alma kararını aldık. Hukuksal boyutta termik santralde olduğu gibi cüruf alanının buraya kurulmaması içinde müdahil olmaya çalışacağız. Bununla ilgili çalışmaları da bugün başlatıyoruz. Bu tür çalışmalarda özellikle yöre halkının, yerel yönetimlerin, burada yaşayan vatandaşlarımızın bilgisine ve görüşüne başvurulmadan, çevresel değerler hiçe sayılarak yapılan çalışmalar maalesef buradaki vatandaşların yaşam biçimini, standartlarını etkilemektedir. Oldu bittiye getirilen bu tarz çalışmalara bundan önce olduğu gibi bundan sonrada karşı durmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Toplantı ve ziyaret sonrası; Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, misafir başkanlara Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde bir akşam yemeği verdi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2033
Okunma: 2033












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)