ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Reha Midilli Anadolu Lisesi üçüncü mezunlarıyla zirvede

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 13.9.2011    

Foça Reha Midilli Anadolu Lisesi üçüncü mezunlarıyla zirvede



Foça Reha Midilli Anadolu Lisesi 2010-2011 öğretim yılı sonunda üçüncü mezunlarını verdi. İlk mezunlarından başlamak üzere Üniversite Yerleştirme Sınavları’nda yüzde seksenin üzerinde başarı yüzdesi yakalayan okulun bu yılki mezunlarının tamamı üniversiteye girme başarısı gösterdi.

Bölgenin okulları arasında en modern yapılardan birine sahip olduklarını, devlet okulu olmalarına rağmen, derslik, atölye, kütüphane, revir, laboratuar, sosyal alanlar, spor tesisleri, çok amaçlı mekanlar bakımından kolej standartlarını yakaladıklarını, hatta pek çoğunu geçtiklerini belirten Foça Reha Midilli Anadolu Lisesi Müdürü Ali Öztütüncü başarı ve olanaklar dolayısıyla, çok tercih edilen bir okul haline geldiklerini söyledi.



Ali Öztütüncü, ”200 öğrenci ve 22 öğretmenle eğitim öğretime devam ediyoruz. Sınıflarımız ortalama 19-20 kişilik olup boş geçen dersimiz yoktur. Mezun öğrencilerimizin hepsi Türkiye'nin en köklü okullarında, 4 yıllık fakültelere yerleşti. Öğrencilerimizden
Merve Coşkan sözel bölüm Türkiye 659.'su, Aylin Işık sözel bölüm Türkiye 1100.'sü oldu. Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği, Hukuk, Endüstriyel Tasarım, Görsel İletişim ve Tasarım, Sivil Havacılık ve Pilotaj, Şehir ve Bölge Planlama, Psikoloji, Mütercim-Tercümanlık, İngilizce Öğretmenliği, Almanca Öğretmenliği, Zihinsel Engelliler Öğretmenliği, Matematik Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Fen Bilgisi Öğretmenliği, İletişim Fakültesi, Basın Yayın, Radyo Televizyon, İktisat, İşletme, Bankacılık ve Finans, Uluslararası İlişkiler, Kamu Yönetimi, Turizm İşletmeciliği, Fen Fakültesi, Maliye ve Sosyal Bilimler Fakülteleri gençlerimizin tercih edip yerleştiği başlıca fakültelerdir. Foça Reha Midilli Anadolu Lisesi çok kısa bir geçmişi olmasına rağmen başarılarıyla göz kamaştırmaktadır. Kuzey İzmir'in yükselen yıldızıyız. Başarımıza ortak olacak yeni öğrencilerimizi her türlü olanağımız ve eğitim kalitemizle okulumuza bekliyoruz.” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 4229
Okunma: 4229












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)