ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
ADD’liler 10 Eylül saat 11’de Belkahve’de buluşuyor

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 8.9.2011    

ADD’liler 10 Eylül saat 11’de Belkahve’de buluşuyor



Atatürkçü Düşünce Derneği İzmir ve Manisa Şubeleri üyeleri 10 Eylül 2011 Cumartesi günü saat 11.00’da Belkahve’de buluşacak.

ADD Foça şubesinin düzenlediği etkinliğe ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan’ın da katılacağı ve gündemdeki konulara da değineceği bir konuşma yapacağı öğrenildi.

Belkahve buluşmalarının yıllık geleneksel faaliyetlerden biri haline geldiğini belirten ADD Foça Şube Başkanı Neşe Uprak Atatürk’ün İzmir’i ilk gördüğü ve Kurtuluş Savaşı’nı kazanmanın gururuyla oturup kahvesini içtiği yerde o günleri unutturmamak ve güncel sorunlara dikkat çekmek amacıyla her yıl aynı tarihte toplandıklarını söyledi.

Neşe Uprak “Belkahve, Atatürk’ün ileri görüşlülüğünün önemli simgelerinden de biridir. Aylar önce İzmir’in alınabileceği başkalarınca hiç tahmin edilmezken, yabancı basın mensupları Mustafa Kemal’den randevu talep etmişler, kendisi 10 Eylül 1922 tarihinde bu görüşmenin mümkün olacağı cevabını vermiştir. Sonrasında Başkomutanlık Meydan Muharebesi kazanılmış, Türk orduları hızlı bir şekilde İzmir’e doğru ilerlemiş, öngördüğü tarihten bir gün önce yani 9 Eylül 1922’de şehre girilmiştir. Atatürk 9 Eylül gecesini Nif’te (Kemalpaşa) geçirmiş. Randevu verdiği 10 Eylül tarihinde de İzmir’de olmuştur. Bu mutlu olayın yıldönümünde Atatürk’ün kahvesini yudumladığı yerde Belkahve’de bir araya geleceğiz. Karanfillerimizle, kahvemizle o günleri anacak, ulusun güncel sorunlarına dikkat çekeceğiz. Başta İzmir ve Manisa halkı olmak üzere tüm Egelileri bu buluşmaya davet ediyoruz.” Dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2264
Okunma: 2264












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)