ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Bozuk gıda satana 10.000 Tl ceza

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 6.9.2011    

Bozuk gıda satana 10.000 Tl ceza



7 kişinin gıda zehirlenmesi olayıyla gündeme gelen Foça’da, alınan numunenin yapılan laboratuar incelemesi sonucunda bozuk çıktığı ve ilgili işletmeye yasal olarak öngörülen en ağır cezanın verildiği açıklandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde gıda denetimlerinden sorumlu olarak görev yapan Foça Tarım İlçe Müdürlüğü ekipleri rutin denetimleri dışında gelen zehirlenme şikayeti üzerine tavuk döner satışı yapan firmanın o günkü satışlarını durdurmuş, satılan üründen numune almış ve incelenmek üzere İzmir Tarım İl Müdürlüğü Gıda Laboratuarı’na göndermişti.

Gelen analiz sonucunun olumsuz olduğunu açıklayan Foça Tarım İlçe Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Emel Ak, yasal prosedürü uyguladıklarını ve firmaya ilk kez olması da dikkate alınarak 10.000 Tl ceza kestiklerini bildirdi. Ak; olayın tekrarlanması halinde cezaların kat kat arttığını ve kapatmaya kadar gittiğini söyledi.

Emel Ak; ”Foçalılar ve Foça’ya ziyaret için gelenler müsterih olsunlar. Gıda denetimlerimiz aralıksız devam etmektedir. Temizlik, hijyen ve sağlıklı ürün konularında taviz vermemiz söz konusu olamaz. Bu konularda eksiği olanlara yasalar ölçüsünde gereken yaptırımlar uygulanmakta, eksiksiz çalışanlara destek olunmaktadır. Foça’da genel anlamda bir gıda sorunu yoktur. Olmaması için de gerek işletmelerle ve gerekse Foça halkıyla ortak hareket ediyoruz. Dilek ve şikayetleri değerlendiriyoruz” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2104
Okunma: 2104












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)