ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça gezi teknelerine bayram bereketi

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 6.9.2011    

Foça gezi teknelerine bayram bereketi



Dokuz günlük tatil Foçalı gezi teknesi işletmecilerine de bayram yaptırdı. Yoğun ilgi nedeniyle tatil süresince bütün tekneler sefere çıktı. Bağlama yerlerinin boşluğunu gören bazı vatandaşlar “Foça’nın görünümü değişti” demekten kendilerini alamadılar.

Bir süre önce kooperatifleşen ve hizmet ve fiyatlar konusunda standartlar belirleyen tekneciler havaların da uygun gitmesi nedeniyle iyi bir sezon geçirdiklerini söylediler. Ramazan ayı dolayısıyla gelenlerin azalacağını tahmin ettiklerini, ancak azalmanın beklentilerinden fazla olmadığı için memnun olduklarını belirttiler.

Büyükdeniz ve Küçükdeniz’de konuşlu 25 dolayında gezi teknesi olduğunu belirten Maymi gezi teknesi işletmecisi Murat Oğuzbaş bayram tatilinin Foça’ya rağbeti arttırdığını, gelenlerin önemli bir bölümünün tekneleri tercih ettiğini anlattı. Teknelerin çoğunlukla aile işletmeleri olduğunu, bu nedenle müşterilerinin kendilerini ev ortamında hissettiklerini vurguladı.



Murat Oğuzbaş“ Foça’nın her yerinde denize girilebiliyor. Ama bizim turlarımıza katılanlar bir günde 5-6 harika koyda yüzmenin keyfine varıyorlar. Adalardaki tarifsiz güzellikteki oluşumları görebiliyorlar. Çıkıp oralarda dolaşabiliyorlar. Siren kayalıklarında denizin rüzgarla işbirliği yaparak meydana getirdiği doğal tabloların önünde hem deniz keyfi yapıyorlar, hem sıcak soğuk içeceklerini yudumluyorlar. Sıkıldıklarında teknede okey, tavla, pişti gibi oyunlarını oynuyorlar. Kimisi özel günlerini kutluyor, kimisi torunlarıyla dolu dolu bir gün geçiriyor. Foça’ya gelen yabancı turistlerden de büyük ilgi görüyoruz. Foça’nın nefis balıklarını mangalda pişiriyoruz, makarnamız salatamız, meyvemiz, içeceklerimiz yorulan misafirlerimizi masalarında bekliyor. Tatlı tatlı esen rüzgarında 1-2 saatlik uykular için geldiklerini söyleyenler var. Her şey sıcak bir aile ortamında yaşanıyor. Pek çok müşterimizle sonradan dost oluyoruz. Bir birimizi arayıp soruyoruz. Spor kulüpleri, dernekler, kamu kuruluşları personeli tanışma, ayrılış vb. günlerinde bizimle birlikte oluyor. Fiyatlarımızda geçen yıllara göre artış yok. Her şey dahil 30 lira ücret alıyoruz.. Dolu dolu yaşanan 7 saatlik değişik bir zaman boyutu sunuyoruz. Foça’nın gerçek güzelliklerini deniz keyfiyle damak tadıyla harmanlıyoruz. Eylül Foça’nın en güzel ayıdır. Herkesi bekliyoruz. Kış boyunca da balık turlarımızla hizmete devam ediyoruz.” dedi.





Seyfi GÜL







Okunma: 2398
Okunma: 2398












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)