ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
40 yıllık dönerciyi haber vurdu

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 6.9.2011    

40 yıllık dönerciyi haber vurdu



Foça çarşı içinde dönercilik yapan Muzaffer Şimşek 37 yıllık meslek hayatı boyunca bir gazete haberi kadar satışlarını etkileyen bir olay yaşamadığını söyledi.

Son günlerde gıda zehirlenmesi haberiyle gündeme gelen Foça’da; Saray Döner adlı işletmesi bulunan Muzaffer usta kendileriyle ilgisi olmadığı halde haberin çıktığı ilk günlerde tavuk döner satışlarının yüzde yetmiş oranında düştüğünü, sonraki günlerde yavaş yavaş normale dönmeye başladığını söyledi. Memleketi Aksaray’da genç yaşta bu mesleğe başladığını, Antalya ve Bodrum’un çok yıldızlı otellerinde yıllarca çalıştığını, ardından 10 yıl boyunca Almanya’nın Hamburg kentinde döner dükkanı işlettiğini, son yedi yıldır da Foça’da, memleketinin adından esinlenerek isimlendirdiği Saray Döner markasıyla hizmet verdiğini anlattı. Mekanlarının küçük görünmesine rağmen yaz-kış, her gün 08-23 saatleri arasında üç kişilik personelle aralıksız çalıştıklarını, hem dükkan müşterisine, hem de kurum ve ev siparişlerine yetişmeye gayret ettiklerini belirtti.

Bir meslektaşlarının ihmalinin aynı işi yapan herkese mal edilmemesi gerektiğini dile getiren Muzaffer usta “Bu hatayı yapan arkadaşımız hakkında gerekli işlem yapılmıştır. Müşterilerimiz rahat ve emin olsunlar. Foça gıda denetimlerinin en sık yapıldığı yerdir. Bizler zaten kendi denetimimizi önce kendimiz yapıyoruz. Hijyen şartlarda, soğuk zinciri aksatmayan nakliye olanaklarında, çalışacağımız tedarikçi firmaları özenle seçiyoruz. Gerek dükkanımız gerekse mal temin ettiğimiz Türkiye’nin en büyük firmalarından “Banvit” her türlü tedbiri almakla kalmayıp, ayrıca kendisi sürekli denetim talep eden ve yaptıran kuruluşlardır. Bu raporları en küçük tereddüdü olan müşterimiz dükkanımızda görebilir. Benim müşterilerim hatta abonelerim arasında başta Kaymakamlık, Belediye, Adliye olmak üzere Foça’nın hemen bütün resmi kurumları vardır. Yıllardır bir tek şikayet yaşanmamıştır. 37 yıldır işimi aynı dikkat ve özenle yaparım. Sağlık konusunda şaka olmayacağını bilir ve tedbirlerimi alırım. Foça’ya gelenlere ve bizi bilmeyenlere tavsiyem, yiyeceklerini resmi izinlerini almış, gıda kontrollerini yaptıran, tanınan, bilinen yerlerden temin etmeleridir. Ben sadece dönerciyim. Çeşit satmak yerine bildiğim işi en iyi yapmayı seçtim. Bu işi bilenler yapsın. Dileyeni et, dileyeni tavuk döner lezzetiyle Foça’da buluşturmak için dükkanımıza bekliyoruz” dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2537
Okunma: 2537












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)