ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’da gıda denetimleri

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 30.8.2011    

Foça’da gıda denetimleri



Meydana gelen gıda zehirlenmesi vakası nedeniyle Foça Tarım İlçe Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Emel Ak açıklamalarda bulundu.

Emel Ak, Tarım Bakanlığı’nın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak yeniden yapılandırıldığını ve bu yapılandırılmada yeni kadrolar oluşturulduğunu söyledi. İlçe Müdürlüğü olarak kendilerinin de, kadroya alınan, özel eğitime tabi tutulmuş ve yetkilendirilmiş iki gıda kontrolörü ile firmaları gıda denetlemesine tabi tuttuklarını belirtti.

İlçenin genelinde periyodik olarak numuneler aldıklarını, gıda tüzüğüne uygun olmayan uygulamalara kesinlikle izin vermediklerini anlatan Emel Ak “Sorumluluk ve yetki müdürlüğümüze geçtikten sonra Foça merkez, belde ve köylerde bir program dahilinde gıda işi yapan her yeri denetleme programımıza aldık ve denetlemeye başladık. Ayrıca rutin denetlemelerde bazı firmalardan periyodik olarak numune alıyor ve test için gıda laboratuarına gönderiyoruz. Bugüne kadar iki firmada limitlerin dışında değerlere rastlandı ve bu firmalara gerekli cezalar verildi. Meydana gelen gıda zehirlenmesi olayında da, işyerine derhal müdahale edilmiş, o ürünle, o gün, çalışması men edilmiş, alınan numuneler incelenmek üzere laboratuara gönderilmiştir. Firmanın söz konusu malı aldığı üretici firma ibraz edilen faturalardan tespit edilmiş, konu hakkında uyarılmıştır. Ancak dağıtılan ürün ile ilgili olarak başka yerlerde şikayet olmadığı öğrenilmiştir. Protein içeren ve Tavuk türü ürünlerde sıcaktan dolayı bozulma çabuk olmaktadır. Ürünün, nakledilmesi ve depolanması gereken soğuk zincirde, yapılan bir ihmal sonucu bu durumun meydana geldiğini tahmin ediyoruz. Laboratuar sonuçları alındıktan sonra gerekli cezalar verilecektir.

Gıda denetimlerimiz sürmektedir. Foça’da genel anlamda bozuk gıda satan işyeri diye bir problem yoktur. Yinede vatandaşlar şüphelerini bize iletebilir, yönetmelik ve tüzüklere uygun olmadıklarını düşündükleri yerler için gıda kontrolü talebinde bulunabilirler.” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2450
Okunma: 2450












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)