ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’da yine yangın çıktı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 30.8.2011    

Foça’da yine yangın çıktı



14 Ağustos 2011 tarihinden beri ilçenin çeşitli yerlerinde meydana gelen yangınlar ve sabotaj şüpheleriyle gündeme gelen Foça’da 28 Ağustos 2011 Pazar günü saat 13.30 dolayında yine yangın çıktı.

Yerleşim yerlerine 500 metre mesafede Hilmi Dağı yamaçlarında duman çıktığını gören vatandaşların Alo 110 İtfaiye İhbar Hattı’na haber vermesiyle çok kısa sürede olay mahalline gelen Foça İtfaiye grubu ekipleri yangına müdahale etti.

Yaşlı zeytin ağaçları ve kuru otlarla kaplı bölgede rüzgara rağmen hızlı müdahale yangının büyümesini engelledi. 1 hektar alanın etkilendiği bölgede yarım saatlik yoğun çalışma ile yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.

Henüz başlangıç aşamasında haber alarak yangın bölgesine gelen Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ söndürme çalışmalarını takip etti. Gökhan Demirağ, ilk tespitlere göre hafta sonu ağaçlar altında piknik yapanların sebep olabileceğini değerlendirdiklerini ancak sabotaj ihtimalini de göz ardı etmediklerini söyledi. Demirağ; Bölgemizin maruz kaldığı yangınlar hepimizi çok üzüyor. Güvenlik güçlerinin her ihtimali göz önüne alarak gerekli soruşturmaları yapacağını sanıyorum. Foça halkının duyarlı davranarak daha henüz küçük bir duman görerek haber vermesi, itfaiyemizin çok çabuk müdahalesi ile yangın büyümeden atlatıldı. Foça’mıza geçmiş olsun” dedi.





Seyfi GÜL







Okunma: 2114
Okunma: 2114












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)