ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’da “Şehitlere Saygı Teröre Lanet Mitingi”

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 20.8.2011    

Foça’da “Şehitlere Saygı Teröre Lanet Mitingi”



Son günlerde artan terör olaylarını protesto etmek, şehitlerimizi anmak ve terörle mücadele eden güvenlik güçlerine destek vermek amacıyla Foça’da “Şehitlere Saygı Yürüyüşü ve Teröre Lanet Mitingi” düzenlendi. Yürüyüş ve mitinge 3000’e yakın Foçalı katıldı.

İlçede faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin çağrısı üzerine 19 Ağustos 2011 Cuma günü saat 18.00’da Foça Küçükdeniz Sahili eski Barbaros Büfe önünde toplanan halk konvoy halinde sloganlar atarak Reha Midilli Caddesi’ni boydan boya kat etti.

Aralarında çok sayıda yaşlı, çocuk ve kadınların da bulunduğu grup, ellerinde Türk bayraklarıyla şehitlere sahip çıkarak, attıkları sloganlarla teröre tepkilerini dile getirdi.

Foça’yı “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Ne Mutlu Türk’üm Diyene”, “Kahrolsun PKK”, “Komutanlar içerde, PKK Mecliste”, “İmralı Basılsın Katil Apo Asılsın” sloganlarıyla inleten katılımcılara esnaf ve çevredeki binalarda oturanlar bayraklarla, plajda bulunan turistler alkışlarla, denizde bulunan balıkçı ve gezi tekneleri bayrak açarak ve gemi düdüklerini çalarak destek verdiler.

Foça Belediye Başkanı, siyasi parti ilçe başkan ve yöneticileri, Esnaf Odası Başkanı ve ilçede bulunan tüm sivil toplum örgütleri üyelerinin katıldığı yürüyüş Demokrasi Meydanı’nda miting havasında devam etti.

Şehitlere saygı için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Vatandaşların İstiklal Marşı’nı yüksek sesle söyledikleri, bu sırada çok sayıda kişinin ağladığı görüldü.

Hep birlikte Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin okunmasının ardından mitinge katılan tüm sivil toplum örgütleri adına Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şubesi başkanı Neşe Uprak bir konuşma yaptı.

Neşe Uprak; terörden medet umanların birlik ve beraberliğimizi bozamayacaklarını, asla amaçlarına ulaşamayacaklarına vurgu yaptığı konuşmasında hükümete de göndermelerde bulundu.

Neşe Uprak; “Teslimiyetçi politikalarla sömürücü güçlerin dediklerini bire bir uygulamayı marifet sayanları buradan kınıyoruz. Terör eşliğinde açılımın olmayacağını göremeyenlerin açılımı başlatarak, meydana gelen olaylarda suçu başkalarına atma, sorumluluktan kaçma girişimlerinin kabul edilemez olduğu ortadadır. Açılım adı altında etnik ayrımcılığı körükleyenler ülkeyi bölünmenin eşiğine getirdiler. Ülkemiz her gün yeni bir terör saldırısı ile, şehit haberi ile sarsılıyor. Bölücü terör dağlardan kente inmiştir. Diyarbakır’da ve Hakkari Çukurca’da birçok Mehmetçiğimizin şehit olduğu gün demokratik özerklik ilan edenlere karşı eli kolu bağlı oturan iktidar, yaşamını terörle mücadeleye adamış kahraman Türk askerlerini terörist yaftası ile damgalamıştır. The Times Gazetesi’nin bile, kanıtların düzmece olduğunu gösteren yazısına rağmen, bir kısım medyadan hiç ses çıkmaması, Türk ordusuna karşı yürütülen operasyonun boyutlarını anlamaya yeter aslında. Emperyalist güçler okyanusları aşıp gereğini yapıyor, biz yüzlerce şehit verdiğimiz halde burnumuzun dibindeki Kandil terör yuvalarına harekat için Ramazan sonrasını bekliyoruz. Keşke bu harekat Ramazan’dan önce yapılsaydı da şehitlerimiz bayramı görseydi.

Mehmetçiğe sıkılan her kurşunda bilsinler ki Türk halkını karşılarında bulacaklardır. Evet acılıyız, öfkeliyiz, bir o kadar da gururluyuz. Şehit olan arkadaşlarının ardından Mehmetçiğin “ Vatan sana canım feda” diyerek görev başında olmasından onurluyuz. Öfkemiz sorumlulara, eli kanlı katilleredir.

Kınalı kuzularımıza Tanrı’dan rahmet diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun. Şehidim; rahat uyu. Bu vatan, bu ulus sizleri unutmayacaktır. Işıklar içinde yatın. Ne mutlu Türk’üm diyene.” Dedi.

ADD Başkanı Neşe Uprak’ın konuşmasının ardında “Dağ başını Duman Almış”(Gençlik Marşı) marşını söyleyen topluluk bir sure slogan attıktan sonra sessizce dağıldı.















Seyfi GÜL







Okunma: 2715
Okunma: 2715












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)