ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’da üç günde beşinci yangın

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 19.8.2011    

Foça’da üç günde beşinci yangın



15 Ağustos 2011 tarihinde Yenifoça’da ve Kozbeyli’de çıkan ve sonrasında yakalanan terör örgütü üyeleri ile dikkat çeken Foça yangınları devam ediyor.

Takibeden günlerde Bağarası beldesinde çıkan yangınlardan sonra 18 Ağustos 2011 Perşembe günü Foça merkezde başlayan yangın panik yarattı.

Saat 20.30 dolayında 1. Mersinaki bölgesinde Leon Otel’in arkasındaki tepede ağaçlandırma alanında başlayan yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. 2 hektar otluk ve ağaçlandırma alanı ile bölgedeki karavan kamping sahasında bir tatilciye ait karavan tamamen yandı. Yerleşim alanlarına 10 metre kadar yaklaşan alevler bölgede evi bulunanlar arasında panik yarattı. Evlerine sıçrama ihtimaline karşılık hortumlarla alevlere su sıkanlar oldu. Yangın bölgesinde toplanan bir kısım kalabalık zaman zaman itfaiye çalışmalarının aksamasına neden oldu.

Foça itfaiye grubunun çok kısa sürede olay mahalline gelip müdahale etmesiyle faciadan dönüldü. Yangının evlere sıçraması önlendi. Bu arada Orman Bölge Müdürlüğü, Foça deniz Üs Komutanlığı İtfaiyesi ve Belediye ekipleri ile iş makinelerinin gelmesiyle yangına birkaç koldan müdahale başladı. Bir buçuk saatlik çalışma sonrası yangın kontrol altına alındı. Söndürme çalışmaları devam ediyor.

Bölgede yangın söndürme çalışmalarını takip eden Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ son günlerde sık sık çıkan yada çıkarılan yangınlara dikkat çekti. Demirağ; “Çok üzücü bir yangın daha yaşıyoruz Foça’da. Bu beşinci oldu. Kısa sürede müdahale edildi. Foça itfaiyesi, orman bölge müdürlüğü ekipleri, jandarma, emniyet ve halkın ortak çalışmasıyla yardımıyla yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Umarım bu tür şeyleri bir daha yaşamayız. Herkese geçmiş olsun diyorum. Yangının çıkış nedeniyle ilgili olarak bana ulaşan bir bilgi yok. İtfaiye ve emniyet bu konuda araştırmaya devam ediyor. Sabotaj ihtimali de dahil olmak üzere soruşturma yapılacağını zannediyorum.” dedi.

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.


.



.


Seyfi GÜL







Okunma: 2129
Okunma: 2129












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)