ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Bağarası’nda orman yangını

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 18.8.2011    

Foça Bağarası’nda orman yangını



İzmir’in Foça İlçesi Bağarası Belde’sinde 17 Ağustos 2011 Çarşamba günü saat 17.30 dolayında yangın çıktı. Yangına çok kısa sürede müdahale eden ekipler bir buçuk saatte kontrol altına aldılar.

Edinilen bilgiye göre; yangın Bağarası Beldesinde Foça Buz Fabrikası’nın 1 kilometre kuzeyindeki ormanlık alanın başladığı tepelerde çıktı. Kuru otlar ve genç çam ağaçlarının bulunduğu alanda başlayan alevler rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana doğru hızla yayılmaya başladı. Vatandaşların ihbarı üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi Foça İtfaiye Grubu ekipleri çok kısa sürede alana gelerek müdahaleye başladı. Daha sonra İzmir Orman Bölge Müdürlüğü arazöz, iş makinaları, müdahale ekipleri ve bir helikopterle söndürme çalışmalarına katıldı.

3 hektarlık alanı etkileyen yangında çok sayıda genç çam ağacı kül olurken, alevler ormanlık alana tamamen sıçramadan bir buçuk saatte kontrol altına alındı ve soğutma çalışmalarına geçildi.

Yangın söndürme çalışmalarına nezaret eden Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; kısa süre önce terör örgütü mensuplarınca Yenifoça ve Kozbeyli’de çıkarılan yangınlar sonrası teyakkuz halinde olduklarını söyledi. Demirağ; “Bölgemiz de sıcakların yanı sıra sabotaj ihtimaline karşı da hazırlıklarımızı yaptık. Ekiplerimiz her an göreve hazır halde bekliyor. Orman Bölge Müdürlüğü ve diğer kurumlarla hızla iletişim kuruyoruz. Bugün de arkadaşlarımız çok kısa sürede müdahaleyi gerçekleştirerek yangının büyümesine izin vermediler.” dedi.

Yangının çıkış nedeni ile ilgili olarak Foça İlçe Jandarma Komutanlığınca soruşturma başlatıldığı öğrenildi.


.

.

.


Seyfi GÜL







Okunma: 2678
Okunma: 2678












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)